13:54 25.07.2014

Заява Яценюка про відставку вже у ВР - прес-служба

2 хв читати
Заява Яценюка про відставку вже у ВР - прес-служба

Заява Арсенія Яценюка про відставку з посади прем'єр-міністра України надійшла до Верховної Ради, повідомляє прес-служба парламенту.

Раніше голова Верховної Ради України Олександр Турчинов заявляв, що одразу після реєстрації заяву буде направлено в профільний комітет, який розгляне її, і буде внесено на розгляд до сесійної зали в терміновому порядку.

Як повідомлялося, увечері в четвер прем'єр-міністр України А.Яценюк заявив з трибуни Верховної Ради про вихід у відставку. "Я заявляю про відставку у зв'язку з розпадом коаліції та блокуванням урядових ініціатив", - сказав він.

Пізніше президент України Петро Порошенко в поширеному в четвер увечері офіційному листі до голови Верховної Ради Олександра Турчинова попросив невідкладно розглянути питання відставки прем'єр-міністра.

П.Порошенко також висловив думку, що Кабінет Міністрів України на чолі з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком має продовжити свою роботу..

"Розраховую на те, що гарячі емоції вщухнуть, а гору візьмуть холодний розум та почуття відповідальності, внаслідок чого весь Кабінет Міністрів України продовжить свою роботу", - йдеться в поширеному в четвер увечері офіційному листі президента України голові Верховної Ради Олександру Турчинову.

У п'ятницю на сайті Кабміну було обнародувано розпорядження про покладання виконання обов'язків прем'єр-міністра України на віце-прем'єра - міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Володимира Гройсмана.

Згідно з чинним законом про Кабінет Міністрів України, Верховна Рада розглядає питання про відставку прем'єр-міністра не пізніше ніж на десятий день після надходження заяви про відставку, якщо вона надійшла під час чергової сесії Верховної Ради України, і не пізніше за перший пленарний тиждень наступної чергової сесії, якщо така заява надійшла в міжсесійний період.

Прем'єр-міністр України звільняється з посади з дня ухвалення рішення про його відставку на пленарному засіданні Верховної Ради. Ухвалення українським парламентом рішення про відставку прем'єр-міністра України спричиняє відставку всього складу Кабінету Міністрів України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА