16:11 25.07.2014

Зюганова та Жириновського візьмуть під варту, якщо вони опиняться на території України - МВС

2 хв читати
Зюганова та Жириновського візьмуть під варту, якщо вони опиняться на території України - МВС

Лідера КПРФ Геннадія Зюганова та лідера ЛДПР Володимира Жириновського затримають і візьмуть під варту правоохоронні органи України, якщо вони опиняться на території країни, заявляє радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

"Міністерство внутрішніх справ зробить усе можливе для того, щоб їх затримати і доправити до суду", - сказав він на брифінгу в Києві в п'ятницю.

З.Шкіряк також наголосив, що "немає ніяких сумнівів, що дії цих осіб погоджували з представниками Компартії України".

Як повідомляється на сайті МВС України, Г.Зюганову інкримінують фінансування бойовиків на сході України.

Так, за даними МВС, лідер КПРФ "організував фінансування дій, спрямованих на зміну меж території та державного кордону України у порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до тяжких наслідків (ч. 4 ст. 110-2 КК України)".

За вчинення таких дій передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном до десяти років, зазначають у правоохоронному відомстві.

"Нині Головне слідче управління МВС України проводить заходи з виклику Г.А.Зюганова для проведення слідчих дій. У разі неявки зазначеної особи вживатимуть заходів щодо його примусового супроводження за рішенням слідчого судді до місця виклику. У подальшому зазначеній особі буде оголошено про підозру, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою й оголошено розшук", - зазначено в повідомленні.

Лідеру ЛДПР В.Жириновському інкримінують фінансування дій, вчинених із метою зміни меж території або державного кордону України, у порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ч. 4 ст. 110-2 КК України).

"Стаття передбачає відповідальність за фінансування дій, вчинених із метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України. За такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном до десяти років", - зазначено в повідомленні.

Так, у МВС наголошують, що українські правоохоронці встановили, що в період із травня по липень 2014 р. голова ЛДПР здійснює фінансування у вигляді матеріального забезпечення дій представників "ЛНР", спрямованих на зміну меж території та державного кордону України у порушення порядку, встановленого Конституцією України, що призвели до тяжких наслідків у вигляді загибелі людей.

З.Шкіряк також повідомив, що серед осіб, до яких українські правоохоронці мають питання, значаться керівник Прикордонної служби - перший заступник директора ФСБ РФ генерал-полковник Володимир Кулішов, міністр оборони РФ Сергій Шойгу, бізнесмен Костянтин Малофєєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА