16:55 31.07.2014

Лідери G7 закликали Росію припинити підтримку сепаратистів на сході України - заява

2 хв читати
Лідери G7 закликали Росію припинити підтримку сепаратистів на сході України - заява

Лідери Великої сімки (Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії, США) закликали Росію використати свій вплив на сепаратистів в Україні з метою деескалації ситуації в східних регіонах.

"На жаль, Росія не змінила свого курсу. Цього тижня ми анонсували додаткові скоординовані санкції проти Росії, зокрема, санкції проти окремих компаній, що діють у ключових секторах російської економіки. Ми упевнені, що ці заходи обов'язкові для того, щоб показати російському керівництву необхідність припинення підтримки сепаратистів у Східній Україні", - йдеться в спільній заяві лідерів G7, оприлюдненій на сайті британського уряду.

У заяві зазначено, що російське керівництво має зробити реальні кроки для створення необхідних для політичного процесу умов. "У Росії досі залишається шанс стати на шлях деескалації, який привів би до зняття санкцій. Проте якщо Росія не зробить цього, ми готові збільшити ціну, яку вона заплатить за свої ворожі дії", - зазначили лідери Великої сімки.

Вони також висловили переконання, що цей конфлікт, жертвами якого стає дедалі більше мирних жителів, має бути вирішено політичним шляхом.

"Ми закликаємо до мирного розв'язання кризи в Україні та наголошуємо на необхідності реалізації мирного плану президента П.Порошенка без подальших затримок. Із цією метою ми закликаємо всі сторони встановити швидке та справжнє перемир'я на підставі берлінської декларації від 2 липня, спрямованої на збереження територіальної цілісності України. Ми закликаємо Росію використати свій вплив на сепаратистів і забезпечити ефективний контроль державного кордону, зокрема, і через спостерігачів ОБСЄ", - зазначено в заяві.

Лідери G7 підтримали зусилля ОБСЄ і тристоронньої контактної групи як ключових гравців, здатних створити умови для перемир'я.

Вони також засудили трагічну аварію малайзійського літака та загибель 298 мирних жителів. "Ми вимагаємо оперативного, всебічного, об'єктивного та прозорого міжнародного розслідування. Ми закликаємо всі сторони встановити та повною мірою дотримуватися перемир'я в зоні падіння літака і навколо неї, як того вимагає резолюція Ради безпеки №2166. Це необхідно, щоб слідчі розпочали свою роботу і змогли виявити останки всіх жертв трагедії та їхнє персональне майно", - зазначено в заяві.

Лідери Великої сімки також наголошують, що ця "трагедія має стати переломним моментом конфлікту, змусивши Росію припинити незаконну підтримку збройних формувань в Україні, гарантувати безпеку державного кордону з Україною та зупинити зрослі міжкордонні потоки озброєння, техніки і військових для того, щоб досягти швидких і відчутних результатів деескалації конфлікту", - наголошується в спільній заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА