15:42 22.08.2014

Порошенко: Київ пропонує Москві повернути ситуацію з гуманітарною допомогою у рамки міжнародного правового поля

2 хв читати
Порошенко: Київ пропонує Москві повернути ситуацію з гуманітарною допомогою у рамки міжнародного правового поля

Президент України Петро Порошенко закликає Росію повернути ситуацію з гуманітарним конвоєм у поле міжнародного права.

Згідно з інформацією прес-служби глави держави в п'ятницю, на зустрічі з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявичусом П.Порошенко поінформував, що за його дорученням глава МЗС України Павло Клімкін та керівник Адміністрації президента Борис Ложкін зв'язалися зі своїми російськими колегами і "донесли наше занепокоєння і запропонували повернути ситуацію в поле міжнародного права".

У повідомленні йдеться про те, що Україна занепокоєна ситуацією навколо російського конвою, який зайшов на територію України, передусім безпекою, за яку взялася відповідати РФ і терористи".

"Ми зробимо все можливе для того, щоб це не призвело до більш тяжких наслідків", - сказав П.Порошенко на зустрічі з литовським міністром.

Президент зазначив, що представники митної та прикордонної служб України були направлені в російський пункт пропуску "Донецьк" із дорученням про дозвіл допуску вантажівок гуманітарної колони РФ під егідою і в супроводі Червоного Хреста. П.Порошенко зазначив, що в п'ятницю ці домовленості було порушено, російська сторона ухвалила рішення ними знехтувати і в односторонньому порядку відмовилася від участі Червоного хреста.

Згідно з інформацією, глава держави зазначив, що Україна виконала всі взяті на себе зобов'язання, 35 російських автомобілів було оформлено. За словами президента, єдиним фактором, який заважав Червоному Хресту виконувати гуманітарну місію - це обстріл доріг із боку бойовиків, якими мала рухатися колона в Луганськ. "Червоний Хрест не отримав від терористів підтвердження гарантій припинення вогню", - сказав П.Порошенко.

Глава держави також поінформував, що колона з понад 100 вантажівок зайшла на територію України без митного огляду, прикордонного оформлення і супроводу Червоного Хреста, що є "кричущим порушенням міжнародного права".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА