19:02 26.08.2014

Не допустити сепаратистів до участі в майбутніх виборах до ВР може вирок суду, що лише набув чинності, - голова ЦВК

2 хв читати
Не допустити сепаратистів до участі в майбутніх виборах до ВР може вирок суду, що лише набув чинності, - голова ЦВК

Особи, яких підозрюють у причетності до сепаратистської діяльності, не зможуть брати участі в дострокових парламентських виборах 26 жовтня лише у тому разі, якщо стосовно них буде ухвалено судовий вирок, що набуде законної сили, повідомив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

"Єдиний запобіжник, який встановлений законом, це те, що не може бути зареєстрована кандидатом у народні депутати особа, яка має судимість за вчинення умисного злочину, якщо цю судимість не погашено у встановленому законом порядку", - пояснив М.Охендовський на брифінгу у вівторок.

"Якщо українські правоохоронні органи встигнуть завершити розслідування численних кримінальних справ стосовно тих осіб, які причетні до сепаратистської діяльності, до фінансування терористичних угруповань на території цих областей, і ці вироки набудуть законної сили, їх не буде зареєстровано кандидатами в народні депутати", - додав він.

При цьому М.Охендовський наголосив, що Центрвиборчком "буде неупереджено, об'єктивно розглядати документи будь-якої особи, яка подасть документи для реєстрації кандидатом у народні депутати, виходячи з правових реалій, які існуватимуть на момент розгляду відповідних документів".

На уточнювальне запитання, чи зможе знову балотуватися до Верховної Ради голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, М.Охендовський зазначив, що ЦВК "ніколи не дає персоніфікованих коментарів".

Керівник Центрвиборчкому також повідомив, що у формуванні окружних виборчих комісій зможуть узяти участь політичні партії, які на сьогодні мають свої фракції в парламенті, а таких зараз чотири. На інші 14 вакантних місць із 18 можуть претендувати ті партії, які висували свої виборчі списки на останніх парламентських виборах. Він нагадав, що таких партій на парламентських виборах у 2012 році було 22.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко у своєму зверненні від 25 серпня заявив про те, що він прийняв рішення розпустити Верховну Раду VII скликання. У зверненні йдеться про те, що позачергові парламентські вибори мають відбутися 26 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА