19:34 02.09.2014

Генсек РЄ назвав трагедією те, що відбувається на Донбасі та в Криму

2 хв читати
Генсек РЄ назвав трагедією те, що відбувається на Донбасі та в Криму

Президент України Петро Порошенко поінформував генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда про ситуацію на Донбасі та наявність доказів участі у військових діях російських військ.

"Усе це говорить про пряму військову агресію", - заявив президент на зустрічі з Т Ягландом у Києві у вівторок, повідомляється на сайті глави держави.

Президент відзначив критичну важливість позиції Ради Європи у засудженні російської агресії та акцентував увагу Т.Ягланда на численних доказах застосування тортур до затриманих бойовиками мирних громадян та полонених військовослужбовців.

Глава держави наголосив, що існує проблема українців, які були захоплені на українській території та згодом опинилися у в'язницях Росії.

Він закликав Т.Ягланда зробити усе для визволення української льотчиці Надії Савченко.

П.Порошенко наголосив на важливості координації дій з Радою Європи для вирішення складної ситуації, в якій опинилася Україна. Зокрема, президент закликав Раду Європи приєднатися до гуманітарної допомоги окупованим територіям, а також вимушеним переселенцям.

У свою чергу генсек РЄ назвав те, що відбувається зараз у Донецькій, Луганській областях та в Криму, "трагедією" і висловив свою повну солідарність з українським народом.

"Це також є трагедією для європейських інституцій, які власне були й засновані одразу після Другої світової війни для того, щоб запобігти війні в Європі. Для нас є великим викликом, як протидіяти цій ситуації", - заявив Т.Ягланд.

Генсек РЄ відзначив важливість вирішення гуманітарних проблем, що виникли у Донецькій, Луганській областях та в Криму, і заявив про намір обговорити, як інструментарій Ради Європи може бути використаний для допомоги Україні в ситуації, що склалася, зокрема, в питанні дотримання прав громадян, а також в економічній сфері.

Крім того, Т.Ягланд зазначив, що Рада Європи підтримує Україну на шляху структурних реформ, які почали впроваджуватися попри складну ситуацію, в якій сьогодні перебуває країна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА