16:01 05.09.2014

Створено ініціативну групу та сформульовано питання для референдуму про вступ України до НАТО

2 хв читати
Створено ініціативну групу та сформульовано питання для референдуму про вступ України до НАТО

Збори громадян на підтримку всеукраїнського референдуму про вступ України до НАТО сформували ініціативну групу з проведення референдуму та затвердили формулювання питання, яке бажають поставити на всеукраїнському референдумі.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", більшістю голосів учасники зборів у п'ятницю в Києві потримали формулювання питання для проведення референдуму: "Чи підтримуєте ви приєднання України до організації Північно-Атлантичного договору (НАТО) як системи колективної безпеки?".

Збори громадян також сформували персональний склад ініціативної групи з проведення референдуму.

У зібранні, ініційованому політичною партією "Батьківщина", узяли участь 2735 осіб. Збори відбулися в присутності члена ЦВК Юлії Швець.

Збори громадян доручили ініціативній групі збір підписів. Уповноваженим представником ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму за народної ініціативи призначено народного депутата України (фракція "Батьківщина") Сергія Власенка.

"Нам потрібно зібрати щонайменше 3 млн підписів. Але я впевнена, що буде набагато більше", - заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, підводячи підсумки зборів громадян всеукраїнського референдуму щодо вступу України до НАТО.

Раніше лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що ВО "Батьківщина" має намір розпочати процедуру, необхідну для проведення всеукраїнського референдуму про вступ України до НАТО одночасно з позачерговими парламентськими виборами 26 жовтня.

Водночас у п'ятницю стало відомо, що суддя Окружного адміністративного суду Києва Євген Аблов напередодні ухвалив рішення, що де-факто забороняє проводити референдум щодо вступу в НАТО. Ю.Тимошенко заявила, що фракція "Батьківщина" розпочне процес звільнення цього судді.

Згідно із законом "Про всеукраїнський референдум" документи для реєстрації ініціативної групи, що була затверджена на зборах громадян, мають бути передані до ЦВК не пізніше, ніж через сім днів після зборів.

ЦВК має розглянути та перевірити ці документи протягом п'яти днів. Ініціативна група у разі її реєстрації може розпочати збирання підписів на наступний день після цього рішення, і протягом 40 днів зібрати не менше 3 млн підписів громадян України на підтримку референдуму. При цьому не менше 100 тис. підписів має бути зібрано не менш як 2/3 областей, тобто 18-ти.

ЦВК має перевірити підписи, і, якщо всі вимоги закону будуть виконані, подати відповідне подання президентові України для оголошення референдуму за народною ініціативою. У разі, якщо глава держави ухвалить таке рішення, ЦВК на другий день після набуття чинності указу президента маэ призначити дату референдуму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА