18:46 15.09.2014

Порошенко: Угоду про асоціацію Україна - ЄС буде імплементовано з першої хвилини, це програма реформ у країні

2 хв читати
Порошенко: Угоду про асоціацію Україна - ЄС буде імплементовано з першої хвилини, це програма реформ у країні

Президент України Петро Порошенко наголошує, що Угоду про асоціацію між Україною і Євросоюзом буде імплементовано з першої ж хвилини після ратифікації, де-факто це - програма реформ у країні.

Як повідомляє прес-служба глави держави, на нараді з керівниками депутатських фракцій і груп президент акцентував увагу на тому, що Угоду про асоціацію буде ратифіковано в повному обсязі. "Жодна точка, жодна кома, жодне слово з узгодженої, парафованої та підписаної мною 27 червня Угоди не змінюється. Та імплементація Угоди починається з першої ж хвилини", - заявив П.Порошенко.

Президент зазначив, що процедура ратифікації розпочнеться синхронно: як планується, у Верховній Раді - о 13.00 за київським часом, в Європейському парламенті - об 11.00 за європейським часом. Європарламент провів підготовку до ратифікації за спеціальною скороченою процедурою.

"Ті речі, які потребували 3-4 місяці кропіткої роботи із підготовки ратифікації у Європарламенті, були зроблені за дуже короткий термін - ми вклалися в два тижні", - повідомив П.Порошенко.

За його словами, імплементація Угоди - це і верховенство права, і свобода слова, і рішучі антикорупційні кроки і реформи, і значна частина,що міститься в окремій угоді щодо безвізового режиму, і питання інвестиційного клімату, і питання захисту прав особистості, прав власності. "Я думаю, що де-факто - це програма реформ у нашій країні. Імплементація здійснюватиметься з першої хвилини", - заявив президент.

При цьому П.Порошенко зазначив: "Завдяки блискучим зусиллям українських дипломатів нам вдалося домогтися права, а не обов'язку для України захистити свій ринок через відповідні ставки мита на товари, які ми імпортуємо, захистити національного виробника, національний бюджет, курс, щоб валюта не тікала з країни в умовах війни. І наголошую, що це право перебуває повністю в руках України".

Президент також подякував керівникам фракцій і груп за "тверду і принципову позицію" щодо запланованої на 16 вересня ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС, а також усіх, хто узяв участь у розробці цього "дуже амбітного пілотного проекту".

"Сьогодні і завтра в Україні - історичні дні", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА