09:51 17.09.2014

Депутати пропонують скасувати закони про особливий статус окремих районів Донбасу і про амністію членів збройних формувань

2 хв читати
Депутати пропонують скасувати закони про особливий статус окремих районів Донбасу і про амністію членів збройних формувань

Група народних депутатів пропонує парламенту скасувати закони про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей і про амністію членів збройних формувань, ухвалених на закритому пленарному засіданні парламенту у вівторок.

Відповідні проекти постанов зареєстровано у Верховній Раді України у вівторок, повідомляє сайт парламенту.

Автори проектів постанов Іван Кириленко, Юрій Одарченко, Роман Ілик, Олександр Абдуллін, Анатолій Гриценко (усі - фракція «Батьківщина") та Олексій Канівець (позафракційний) у пояснювальних записках до проектів постанов стверджують, що голосування за законопроекти у вівторок відбулося з грубими порушеннями Конституції України та закону "Про регламент Верховної Ради України".

"Голосування відбулося з допомогою електронної системи для голосування у таємному режимі. Таким чином, була прихована інформація про персональне голосування кожного депутата, що ставить під сумнів достовірність результатів голосування", - зазначають автори проектів постанов.

Автори проектів постанов також повідомляють, що під час голосування був порушений принцип персонального голосування. "Під час голосування використовувалися чужі картки іншими народними депутатами України. Таким чином, результати голосування не відповідають реальному волевиявленню народних депутатів України у зв'язку з порушенням принципу особистого голосування", - йдеться в пояснювальній записці.

Депутати також звернули увагу на той факт, що голосування за закон у цілому можливе лише за умови, що від народних депутатів України не надійшло жодного зауваження до законопроекту. "Такі зауваження надходили від народних депутатів, що унеможливлює голосування за законопроект у цілому", - вважають автори законопроекту.

Як повідомлялося, Верховна Рада України на закритому засіданні у вівторок ухвалила президентський закон про введення особливого порядку самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей строком на три роки, а також про проведення позачергових місцевих виборів у цих регіонах 7 грудня нинішнього року.

Верховна Рада також ухвалила закон, що звільняє від кримінальної відповідальності деякі категорії осіб, які вчинили кримінальні злочини в період з 22 лютого 2014 року до дня набрання чинності цього закону на територіях Донецької та Луганської областей, де проводилася антитерористична операція (АТО).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА