14:04 17.09.2014

У "ДНР" готові до діалогу з Києвом, незважаючи на заяви Яценюка про відмову влади України легалізувати самопроголошені республіки

1 хв читати
У "ДНР" готові до діалогу з Києвом, незважаючи на заяви Яценюка про відмову влади України легалізувати самопроголошені республіки

Керівництво самопроголошеної "Донецької народної республіки" налаштоване на продовження діалогу з Києвом, незважаючи на заяву прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про відмову Києва легалізувати "ЛНР" і "ДНР".

"Діалог буде продовжено. Як, в якому форматі і коли - це ще необхідно обговорити", - заявив "Інтерфаксу" віце-прем'єр "ДНР" Андрій Пургін.

Він пояснив, що керівництво самопроголошеної республіки уважно вивчило президентський закон про особливий статус Донбасу і знайшло в ньому низку пунктів, які можуть обговорюватися у рамках діалогу між сторонами конфлікту. "У законі є низка цікавих пунктів, зокрема право провадити зовнішньополітичну діяльність, та низка інших", - сказав співрозмовник агентства.

Водночас А.Пургін не зміг дати оцінку тому, як вибудовуватимуться відносини Донбасу з Києвом у питаннях відновлення зруйнованої під час бойових дій інфраструктури регіону.

"Прийде час відновлення - буде видно, як це все працюватиме. Поки що складно сказати. А заяви Яценюка - це звичайна політична практика", - сказав А.Пургін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА