17:32 17.09.2014

Комбат "Київ-1" Дейдей вимагає від Міноборони звіту про підготовку армії до зими

2 хв читати
Комбат "Київ-1" Дейдей вимагає від Міноборони звіту про підготовку армії до зими

Командир батальйону "Київ-1", член військової ради партії "Народний фронт" Євген Дейдей вимагає від Міністерства оборони України звіту про підготовку ЗСУ до зими.

На прес-конференції в Києві в середу він розповів, що сьогодні силам АТО бракує нового озброєння, спецтехніки, бронетехніки. Крім того, українські військовослужбовці та бійці добровольчих батальйонів не забезпечені всім необхідним для ведення війни в умовах зими.

"Я не знаю, як віддавати наказ бійцю, розуміючи, що в нього немає ні термобілизни, ні спального мішка. Він елементарно не зможе висидіти в засідці або піти в поле на розвідку, тому що просто замерзне. Ми хотіли б, щоб Міноборони надало повний звіт про підготовку Збройних сил до осінньо-зимового періоду, тому що ми хочемо гідно захищати свої родини від російського агресора ", - зазначив він.

У свою чергу член військради партії, командир батальйону "Миротворець" Андрій Тетерук зазначив, що ухвалений парламентом закон про особливий статус Донбасу сили АТО мають використовувати як тактичну паузу для посилення своєї обороноздатності, а також аби зафіксувати позиції на передовій.

"Відтоді, як на територію України зайшла російська армія, співвідношення сил і ресурсів кардинально змінилося в їхній бік. Ми маємо використати цю тактичну паузу, щоб підвищити обороноздатність. Ми повинні зробити все, щоб терористична зараза не поширилася на Маріуполь, у якому на сьогодні непроста ситуація, і далі за Маріуполь. Ми маємо зафіксувати точку, і тоді, коли настане час, ми зможемо давати гідний опір ", - заявив А.Тетерук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА