11:45 20.09.2014

Україна, Польща та Литва створили спільну миротворчу бригаду

2 хв читати
Україна, Польща та Литва створили спільну миротворчу бригаду

Міністр оборони України Валерій Гелетей підписав від імені Кабінету Міністрів угоду про створення литовсько-польсько-української бригади "ЛитПолУкрбриг".

Як передає кореспондент агентства ''Інтерфакс-Україна'', церемонія підписання відбулася у Варшаві (Польща) у присутності президента країни Броніслава Коморовського. З польського боку документ підписав міністр національної оборони Томаш Семоняк, з литовського - міністр охорони країни Юозас Олекас.

Від України в "ЛитПолУкрбриг" буде направлено 545 військовослужбовців, від Польщі - 3000-3800, від Литви - 150-350 військових. Командування бригади розміщуватиметься в м. Любліні (Польща), а підрозділи-учасники залишатимуться в місцях своєї постійної дислокації.

Після підписання угоди протягом 2014 року буде підписано також технічну угоду, яка погодить усі робочі питання.

Метою створення "ЛитПолУкрбриг" є підвищення рівня взаємної довіри та співпраці між країнами, а також поліпшення стану безпеки в регіоні.

Бригада також є способом зміцнення військової співпраці між державами - з метою оволодіння передовими оперативними стандартами підготовки військ, досягнення оперативної взаємосумісності, підвищення оперативних можливостей для спільного виконання завдань.

Планується, що набутий у сфері планування, забезпечення та використання військових частин досвід буде широко використовуватися і під час підготовки Збройних сил України.

Крім того, бригада братиме участь у міжнародних операціях на основі мандата ООН (за умови згоди всіх трьох країн-учасниць "ЛитПолУкрбрига").

Передбачається, що до бригади можуть приєднатися й інші держави.

Міністр оборони України В.Гелетей заявив, що створення бригади є елементом ефективної співпраці, дружби та єднання польської, литовської та української армії перед викликами сьогодення. "Це приклад реальної та ефективної взаємодії в умовах нових викликів і новий елемент загальноєвропейської безпеки", - сказав він після підписання угоди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА