15:42 20.09.2014

ОБСЄ оприлюднила оригінал мінського Меморандуму

3 хв читати
ОБСЄ оприлюднила оригінал мінського Меморандуму

На сайті ОБСЄ в суботу з'явився оригінал Меморандуму про виконання положень Протоколу за підсумками консультацій Тристоронньої контактної групи щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

У документі наголошується, що на виконання пункту 1 протоколу від 5 вересня учасники тристоронньої контактної групи у складі представників України, РФ, ОБСЄ і представники окремих районів Донецької та Луганської областей досягли порозуміння щодо наступних заходів, покликаних закріпити домовленості про двостороннє припинення застосування зброї.

Повний текст Меморандуму:

"1. Припинення застосування зброї вважається загальним.

2. Зупинка підрозділів та військових формувань сторін на лінії зіткнення станом на 19 вересня 2014 року.

3. Заборона на застосування всіх видів зброї і ведення наступальних дій.

4. Протягом доби з моменту ухвалення цього Меморандуму - відв е д ення засобів ураження калібром понад 100 мм від лінії зіткнення на відстань не менше 15 км і з кожного боку (за винятком зазначених нижче), зокрема з населених пунктів, що на дасть можливість створити зону припинення застосування зброї зав шир шки не менше 30 км (зону безпеки).

При цьому відвести від лінії зіткнення сторін артилерійські системи калібру понад 100 мм на видалення їх максимальної дальності стрільби, зокрема:

- 100 мм гармати МТ-12 - 9 км; 120 мм міномети - 8 км; 122 мм гаубиця Д-30 (2С1 "Гвоздика") - 16 км; 152 мм 2С5 "Гіацинт-С" (2С3 "Акація", 2С19 "Мста-С", 2А65 "Мста-Б") - 33 км, РСЗВ 9К51 "Град" - 21 км, 9К57 "Ураган" - 36 км, 9К58 "Смерч" - 70 км, РСЗВ "Торнадо-Г" - 40 км, РСЗВ - "Торнадо-" - 70 км, РСЗВ "Торнадо-С" - 120 км;

- тактичні ракетні комплекси - 120 км.

5. Заборона на розташування важкого озброєння та військової техніки в районі, обмеженому населеними пунктами Комсомольське, Кумач о в е, Новоазовськ, Саханка, за моніторингу ОБСЄ.

6. Заборона на в станов лення нових мінно-вибухових інженерних загороджень у межах зони безпеки.

Зобов'язання на зняття раніше встановлених мінно-вибухових загороджень у зоні безпеки.

7. Заборона з моменту ухвалення цього Меморандуму польотів бойової авіації та іноземних безпілотних літальних засобів (БПЛА), за винятком БПЛА, використовуваних моніторингово ю (наглядовою) місією ОБСЄ, уздовж всієї лінії зіткнення сторін у зоні припинення застосування зброї на ширину не менше 30 км.

8. Розгортання в зоні припинення застосування зброї моніторингової (наглядової) місії ОБСЄ в складі груп спостерігачів Організації протягом доби з моменту ухвалення ць ого Меморандуму. Цю зону доцільно розділити на сектори, кількість і межі яких погодити під час підготовки до роботи моніторингової (наглядової) місії ОБСЄ.

9. Виведення усіх іноземних збройних формувань, військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України при моніторингу ОБСЄ".

Документ датований 19 вересня 2014 року. Його підписали посол Гайді Тальявіні (ОБСЄ), другий президент України Леонід Кучма, посол РФ в Україні Михайло Зурабов, а також Олександр Захарченко (ДНР) та Ігор Плотницький (ЛНР).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА