08:58 30.09.2014

Імплементація Угоди про асоціацію відбуватиметься в два етапи - представництво ЄС в Україні

2 хв читати
Імплементація Угоди про асоціацію відбуватиметься в два етапи - представництво ЄС в Україні

У зв'язку з ухваленням рішення Ради ЄС про зміни у графіку тимчасового застосування частин Угоди про асоціацію з Україною, застосування Угоди про асоціацію між ЄС і Україною здійснюватиметься в два етапи, повідомляє представництво ЄС в Україні.

"Сьогоднішнє рішення відкладає до 1 січня 2016 року тимчасове застосування розділу Угоди про асоціацію, який охоплює торгові питання, зокрема створення зони вільної торгівлі", - йдеться в повідомленні представництва ЄС в Україні.

"Водночас це рішення прокладає шлях для тимчасового застосування більшої частини залишку Угоди про асоціацію від 1 листопада. Йдеться про важливі положення, які стосуються правосуддя, свободи та безпеки, зокрема і боротьбу проти злочинності і корупції; розширення співробітництва в різних секторах економіки, що ґрунтується на поступовому наближенні до нормативно-правової бази ЄС, а також фінансового співробітництва", - пояснили в представництві ЄС в Україні.

Як наголошується в повідомленні, Рада ЄС внесла зміни до графіку тимчасового застосування частин Угоди про асоціацію після консультацій з українською стороною "і як частину загальних зусиль у напрямі всеосяжного мирного процесу в Україні". Паралельно були представлені пропозиції про розширення автономних торгових преференцій ЄС для України до 31 грудня 2015 року.

"Угода про асоціацію поглибить політичну асоціацію та економічну інтеграцію України з ЄС, зокрема створення глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Її було підписано ЄС, країнами-членами та Україною 21 березня і 27 червня. Європейський парламент схвалив її 16 вересня. Наразі триває процес ратифікації Угоди в країнах-членах, який потрібен для того, якби документ набув чинності", - зазначили в представництві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА