09:54 24.10.2014

Екс-главу МОЗ України Богатирьову оголошено в розшук - Генпрокуратура

2 хв читати
Екс-главу МОЗ України Богатирьову оголошено в розшук - Генпрокуратура

Генеральна прокуратура України оголосила в розшук колишнього віце-прем'єра - міністра охорони здоров'я України Раїсу Богатирьову, яка фігурує в кримінальному провадженні за фактом розтрати та заволодіння коштами держбюджету в особливо великих розмірах. Її майно заарештовано.

"21 жовтня 2014 року її оголошено в розшук постановою слідчого Генеральної прокуратури, а 23 жовтня суд надав дозвіл на затримання зазначеної особи та доставлення до суду для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - повідомляє прес-служба Генпрокуратури в п'ятницю.

За інформацією прес-служби, Генпрокуратура проводить досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом розтрати та заволодіння коштами держбюджету України в особливо великих розмірах посадовими особами Мінохорони здоров'я (за ч. 5 ст. 191 - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

"Встановлено, що колишній віце-прем'єр-міністр України - міністр охорони здоров'я України, діючи умисно, за попередньою змовою з групою осіб, в особистих інтересах та інтересах третіх осіб, використовуючи надані повноваження всупереч інтересам служби, заволоділа бюджетними коштами в сумі понад 6 млн грн", - зазначено в повідомленні.

20 жовтня екс-міністру винесено повідомлення про підозру у вчиненні зазначеного злочину, а 21-го - її оголошено в розшук.

Суд виніс постанову про накладення арешту на майно екс-міністра та її чоловіка, а саме: три квартири в Києві, апартаменти в Ялті і три будинки в с. Підгірці Обухівського району Київської області.

Нині вживають заходів щодо притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до вчинення цього злочину.

У повідомленні прес-служби Генпрокуратури не зазначено прізвища екс-міністра.

Р.Богатирьова вперше очолила Міністерство охорони здоров'я України в січні 1999 року на один рік, а потім знову з грудня 2012 року, поєднуючи керівництво відомством в уряді Миколи Азарова з посадою віце-прем'єр-міністра до лютого 2014 року. Вона була єдиною жінкою, що очолювала українське МОЗ за всю історію відомства.

У 1990-1994 рр. і 2000-2007 рр. була народним депутатом України. Багато років належала до Партії регіонів та була членом відповідної фракції у Верховній Раді, проте в 2008 році була виключена з лав партії.

У грудні 2007 року згідно з указом президента Віктора Ющенка була призначена секретарем Ради національної безпеки і оборони України та обіймала цю посаду до лютого 2012 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА