11:52 25.10.2014

ЦВК очікує отримати повні попередні дані про результати голосування в електронному вигляді до ранку 30 жовтня - Охендовський

2 хв читати
ЦВК очікує отримати повні попередні дані про результати голосування в електронному вигляді до ранку 30 жовтня - Охендовський

У Центральній виборчій комісії сподіваються отримати повні попередні дані про результати голосування на парламентських виборах до ранку четверга, 30 жовтня.

Як повідомляє прес-служба ЦВК, про це йшлося на робочій зустрічі голови ЦВК Михайла Охендовського з делегацією Європейського парламенту для нагляду за позачерговими виборами народних депутатів України на чолі з головою наглядової місії Андре Пленковичем у п'ятницю.

М.Охендовський зазначив, що повні попередні результати виборів на основі підсумків голосування, що надійдуть від окружних виборчих комісій до ЦВК через інформаційно-аналітичну систему "Вибори народних депутатів України", комісія сподівається отримати приблизно в середу 29 жовтня ввечері або в четвер, 30 жовтня вранці.

Під час зустрічі депутат Європарламенту Мілослав Рансдорф висловив занепокоєння ситуацією в Дніпропетровській області, зокрема, випадками застосування адміністративного ресурсу, насильства до окремих кандидатів у народні депутати України, руйнуванням конструкцій зовнішньої політичної реклами. Також він висловив побоювання щодо проведення виборів, пов'язані з діяльністю воєнізованих формувань у цій області.

Аналогічні побоювання він висловив щодо діяльності військових формувань у Донецькій області.

"Ми сподіваємося, що всі ганебні випадки порушення закону під час виборчого процесу оперативно і ретельно розслідуватимуть правоохоронні органи. А всіх винних якомога швидше притягнуть до відповідальності відповідно до чинного законодавства", - заявив М.Охендовський.

Він також нагадав, що нещодавно набув чинності закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян". За його словами, ці зміни допоможуть правоохоронцям більш ефективно боротися із цими порушеннями, зупиняти окремих кандидатів у народні депутати від протиправних дій щодо своїх опонентів, а також стануть додатковим запобіжником проти використання адміністративного ресурсу.

Парламентські вибори відбудуться 26 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА