14:21 30.10.2014

Яценюк здивований позицією РФ про фінгарантії з урахуванням готовності України купувати газ за передоплатою

1 хв читати
Яценюк здивований позицією РФ про фінгарантії з урахуванням готовності України купувати газ за передоплатою

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк здивований, що Росія вимагає надання фінансових гарантій, оскільки Україна в опалювальний період готова купувати газ за передоплатою.

"Поставки нових обсягів газу здійснюються Росією невідкладно за передоплатою, так само, як ми купуємо газ в Європі - в обсягах, які визначає Україна. Якщо Україна здійснює передоплату, Росія зобов'язана надати природний газ. І тому мене дивують запитання росіян щодо фінансових гарантій за передоплатою", - сказав він, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів у четвер.

"Є гроші - ми заплатили, вони поставили газ. Ми не заплатили - газ вони не поставили", - додав прем'єр.

Раніше А.Яценюк зазначив, що Україна для оплати раніше поставлених "Газпромом" обсягів газу, виходячи з ціни $268 за 1 тис. куб. м зарезервувала на своїх рахунках $3,1 млрд фінансової допомоги Міжнародного валютного фонду і ЄС.

Перший транш оплати становитиме $1,45 млрд і буде здійснено в максимально стислі терміни, одразу після підписання протоколу, а залишок в обсязі $1,65 млрд - буде виплачений до кінця поточного року. Нові поставки газу необхідніші для країни, сплачуватимуть за передоплатою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА