12:38 26.11.2014

Світ на боці України, і ООН докладе всіх зусиль, щоб Мінські домовленості виконувалися - Пан Гі Мун у розмові з Порошенком

1 хв читати
Світ на боці України, і ООН докладе всіх зусиль, щоб Мінські домовленості виконувалися - Пан Гі Мун у розмові з Порошенком

Президент України Петро Порошенко провів у вівторок увечері телефонну розмову з генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном.

"Пан Гі Мун запевнив, що сьогодні весь світ на боці України. ООН докладатиме подальших зусиль, щоб Мінські домовленості виконувались усіма сторонами з метою деескалації ситуації на Донбасі, наголосив Генеральний секретар", - йдеться в повідомленні прес-служби глави Української держави за підсумками переговорів.

Генсек ООН також висловив стурбованість з приводу загрози зриву зусиль, спрямованих на мирне врегулювання ситуації на Донбасі, і наголосив, що всі положення Мінських домовленостей мають бути виконані для уникнення подальшої ескалації.

У свою чергу президент України подякував генсеку ООН за міжнародну підтримку України, яку консолідує ООН та її інституції, зокрема Генеральна асамблея та Рада безпеки ООН.

П.Порошенко також висловив особисту вдячність Пан Гі Муну за чітку та однозначну позицію щодо нелегітимності так званих виборів від 2 листопада та тієї шкоди, якої вони завдали виконанню Мінських домовленостей.

"Ваші заяви з цього приводу дали правильний і вчасний сигнал світові, зокрема Раді безпеки ООН напередодні її позачергового засідання щодо ситуації в Україні 12 листопада", - заявив глава Української держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА