13:07 26.11.2014

Тимошенко закликає світову спільноту визнати порушення Росією Мінських домовленостей

2 хв читати
Тимошенко закликає світову спільноту визнати порушення Росією Мінських домовленостей

Україна та міжнародна спільнота мають визнати, що Російська Федерація грубо порушує мінський протокол, заявляє лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Я упевнена, що Україна та світ мають визнати, що Російська Федерація грубо порушує мінські протоколи, що вона, по суті, не мала і не має наміру їх виконувати", - заявила Ю.Тимошенко на прес-конференції в Києві в середу.

Вона нагадала, що її політична сила, як і раніше, наполягає на тому, що переговори щодо врегулювання ситуації на сході України мають проводитися в женевському форматі. У цих переговорах, за словами лідерки партії, мають брати участь представники Європейського Союзу, США, України та РФ.

5 вересня в Мінську учасники контактної групи Україна-Росія-ЄС під час переговорів за участю представників самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" підписали протокол, головним пунктом якого стала домовленість про негайне припинення вогню на сході України. Документ спрямований на імплементацію мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента РФ Володимира Путіна.

Мінський меморандум датований 19 вересня 2014 року. Його підписали посол Гайді Тальявіні (ОБСЄ), другий президент України Леонід Кучма, посол РФ в Україні Михайло Зурабов, а також Олександр Захарченко ("ДНР") та Ігор Плотницький ("ЛНР").

Водночас українські військові неодноразово заявляли, що бойовики на сході України не дотримуються режиму припинення вогню, позиції сил АТО щодоби зазнають обстрілів десятки разів. Українські військові відкривають вогонь лише у відповідь

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА