13:12 26.11.2014

"Самопоміч" у ВР претендує на 7-8 комітетів і має гідну кандидатуру на посаду у президії

3 хв читати
"Самопоміч" у ВР претендує на 7-8 комітетів і має гідну кандидатуру на посаду у президії

Об'єднання "Самопоміч", яке за результатами позачергових парламентських виборів проходить до Верховної Ради і є учасником переговорного процесу щодо формування майбутньої коаліції, претендує на 7-8 парламентських комітетів, заявила в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" новообраний народний депутат від політсили Олена Сотник.

"Ми претендуємо на 7-8 основних комітетів, у нас є певні пріоритети. Однозначно перше - це місцеве самоврядування як те питання, яке ми почали.. де народилася "Самопоміч" і де вона фактично набрала основний авторитет, і лідер партії - Садовий (Андрій Садовий, лідер партії і мер Львова - ІФ)", - повідомила вона агентству в середу.

Також О. Сотник розповіла, що "Самопоміч" претендує на комітет і з питань національної безпеки і оборони.

"Далі - комітет закордонних справ. Є комітет європейської інтеграції, а є комітет закордонних справ. Це Ганна Гопко (перший номер виборчого списку, співзасновник "Реанімаційного пакета реформ" - ІФ), тому що вона вже давно і дуже щільно працює з різними міжнародними інстанціями, дипломатичними місіями, посольствами. Тобто, у неї є в цьому значний досвід. Ми вважаємо, що вона була б гідним представником на цьому місці", - сказала вона.

Крім цього в "Самопомочі" розраховують на те, що керувати комітетом із корупції буде обраний нардепом від політсили, голова Громадського люстраційного комітету Єгор Соболєв.

"Тому що Єгор Соболєв, про це знає вся країна, що це лице люстрації та боротьби з корупцією", - пояснила О. Сотник свою позицію.

Також у політсилі розраховують на "правовий комітет, або правосуддя".

"Ми б, звичайно, хотіли флагманом тих реформ і змін судової системи, про які ми говорили, але тут питання, звичайно, щодо цього комітету, напевно, дуже жорстко стояти, тому що він - один із основних пріоритетів на сьогодні, у принципі, для всіх", - зазначила вона.

У "Самопомочі" так само хотіли б отримати верховенство в аграрному комітеті і в IT-комітеті. "Інформаційний комітет, тому що у нас, якщо знаєте, в списку там п’ять осіб - представники IT-бізнесу та інформаційної галузі", - пояснила О. Сотник.

Розповідаючи про те, хто буде головою майбутньої фракції "Об'єднання "Самопоміч" у парламенті, вона розповіла, що попередньо новообрані депутати схиляються до кандидатури Олега Березюка.

Відповідаючи на за питання щодо керівництва новообраного парламенту, то О. Сотник зазначила, що будуть узгоджені кандидатури членів майбутнього президії - "це питання більше до "Блоку Петра Порошенк а" і до "Народного фронту", тому що саме між ними і відбувається основне узгодження всіх кандидатур".

Вона висловила думку, що було б логічно "якщо прем'єр-міністр буде від "Народного фронту", то, напевно, логічно, що спікером буде людина від "Блоку Петра Порошенка". І, можливо, навпаки. Тобто, це певний якийсь баланс. Тому що це дві сили, які фактично набрали найбільшу кількість довіри у населення і, напевно, буде правильно, щоб вони балансували ці дві основні посади".

Водночас О. Сотник зазначила, що у майбутній фракції є гідна кандидатура на посаду в керівництві парламенту.

"Це Оксана Сироїд, вона вже показала свою ефективність у переговорах. Тому я думаю, і не тільки я думаю, я думаю, що всі члени фракції з цим згодні, що вона була б ефективним одним із керівників Верховної Ради. Вона дуже добре знає процедури, вона дуже добре орієнтується в функціоналі, розуміє, що таке нормотворчість, як це повинно правильно робитися. Я думаю, що якщо б вона була в президії, нам би це принаймні гарантувало те, що нарешті закони ухвалюватимуться згідно з регламентом, відповідно до законодавства, а не з голосу і в порядку, скажімо, сигнального голосування, коли всі піднімають руки або натискають кнопки. Тобто, ми для себе бачимо - це грамотна людина, гідна людина і від її присутності в президії, я думаю, всі виграють, всі політичні сили", - розповіла нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА