15:34 26.11.2014

Зупинити трагедію на Донбасі можливо лише за допомогою сильної, професійної та патріотичної армії - Порошенко на зустрічі з Брідлавом

2 хв читати
Зупинити трагедію на Донбасі можливо лише за допомогою сильної, професійної та патріотичної армії - Порошенко на зустрічі з Брідлавом

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із головнокомандувачем об'єднаних Збройних сил НАТО в Європі, командувачем Збройних сил США в Європі генералом Філіпом Брідлавом.

"Ваш візит до України є знаковим і чітко демонструє, що США та НАТО – разом із нами в цей складний час", - наводить прес-служба глави Української держави слова П.Порошенка.

Він подякував американському генералу за підтримку та допомогу Україні з боку США.

П.Порошенко висловив переконання, що зупинити трагедію на Донбасі можливо лише за наявності "сильної, професійної, надійної і патріотичної армії". Тоді політичним лідерам України, дипломатам буде набагато легше знайти можливість урегулювання ситуації.

Глава держави зазначив, що за останні сім місяців "Україні вдалося побудувати практично нову армію, яка має сильний дух та високий патріотизм і, що дуже важливо, армія має дуже сильну підтримку українського народу".

Президент акцентував увагу присутніх на тому, що українській армії вдалося провести кілька вдалих військових операцій, і нині вона потребує активізації співпраці з військовими США та НАТО саме у напрямі обміну досвідом та знаннями і покращення підготовки.

П.Порошенко подякував США за військову допомогу і наголосив на важливості розвитку двосторонньої співпраці в оборонній сфері, що дозволить не лише підсилити українську армію, а й головне - врятувати життя українських військових.

Ф.Брідлав подякував президенту України за зустріч та висловив захоплення мужністю українських військових та задоволення зростаючим рівнем співпраці між українськими та американськими військовими.

Президент України високо оцінив діяльність Спільного українсько-американського комітету оборони, який впроваджує в Україні військову реформу на двосторонній основі, що вже цього року дасть змогу значно посилити військову міць української армії.

Ф.Брідлав висловив підтримку українському народу та співчуття сім'ям загиблих українських воїнів на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА