16:33 07.12.2014

Порошенко: ми готові розпочати процес децентралізації влади

2 хв читати
Порошенко: ми готові розпочати процес децентралізації влади

Президент України Петро Порошенко привітав працівників органів місцевого самоврядування та територіальних громад з Днем місцевого самоврядування.

"Сьогодні громади хочуть жити по-новому і мати більше можливостей. Ми готові розпочати процес децентралізації влади. Необхідність таких змін є особливо актуальною з наближенням виборів сільських, селищних, міських голів і депутатів місцевих рад. Але обрані громадами представники мають бути готові отримати разом з широкими повноваженнями і відповідальність за життєдіяльність і розвиток територій", - йдеться у привітанні, розміщеному на сайті глави Української держави в неділю.

Президент зазначив, що саме від сумлінності, ініціативності та активності працівників органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад залежить рівень стандартів організації управління в містах, селах і селищах, якість виконання зобов'язань, забезпечення самостійності та дотримання принципу самоврядування громад.

"Заможні громади - це запорука процвітаючої єдиної України. Бажаю громадам бути успішними й ефективними, а працівникам органів місцевого самоврядування - завжди діяти в інтересах людей", - побажав П.Порошенко.

У свою чергу, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначив, що День місцевого самоврядування є святом "ініціативних і рішучих людей, які сміливо і впевнено беруть на себе відповідальність за управління суспільними справами в інтересах громадян України".

"Перед Україною сьогодні стоїть найважливіше завдання докорінної реформи системи місцевого самоврядування. Завдяки децентралізації влади ми наділимо територіальні громади новими важелями впливу і фінансовими ресурсами, забезпечимо участь громадян в управлінні своїми містами і селами", - пообіцяв А.Яценюк у привітанні, розміщеному на сайті Кабміну в неділю.

Також А.Яценюк висловив переконання, що оцінку майбутнім змінам мають дати українці, які вимагають від тих, кого вони делегують органам місцевого самоврядування, відповідальності, компетентності, уваги та чуйності до проблем кожного члена громади.

"Досягнень всім нам на цьому шляху, миру і злагоди, натхнення та успіхів у служінні інтересам народу України", - побажав прем'єр-міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА