10:32 22.12.2014

ЄІБ виділить Україні EUR200 млн на відновлення інфраструктури

2 хв читати
ЄІБ виділить Україні EUR200 млн на відновлення інфраструктури

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділить Україні EUR200 млн за "Надзвичайною кредитною програмою для відновлення України" і EUR400 млн у рамках інвестиційного проекту "Основний кредит для малих і середніх підприємств та компаній із середнім рівнем капіталізації".

Як йдеться у повідомленнях банку, рада його директорів затвердила ці проекти 16 грудня, а український уряд схвалив їх своїми розпорядженнями 19 грудня.

У прес-службі Кабінету Міністрів агентству "Інтерфакс-Україна" уточнили, що підписання цих кредитних угод очікується вранці в понеділок, 22 грудня.

Банк уточнює, що метою першого кредиту, позичальником за яким стала держава, є вирішення короткострокових потреб постраждалих районів, що перебувають під контролем уряду України, та забезпечення базових інфраструктурних потреб для вимушених переселенців в інших регіонах.

У проекті підтримки малого та середнього бізнесу одержувачем кредитних коштів будуть банки, які надаватимуть їх підприємствам - кінцевим позичальникам.

Згідно з інформацією на сайті ЄІБ, рада його директорів 16 грудня затвердила також виділення EUR400 млн кредиту на підтримку торгівлі, який також розподілятимуть через уповноважені банки.

Крім того очікує на підписання і схвалений 18 листопада проект кредиту Україні розміром EUR108 млн на підтримку семи університетів, що передбачає модернізацію обладнання та лабораторій з акцентом на енергозбереження, придбання й установлення наукового обладнання, реконструкцію університетських об'єктів.

Кошти ЄІБ планується виділити Чернігівському державному технологічному університету, Харківському політехнічному інституту, Київського національного педагогічного університету ім. Драгоманова, Львівському національному політехнічному університету, Полтавському національному технічному університету ім.Кондратюка, Сумському державному університету та Вінницькому національному технічному університету.

Як повідомлялося, ЄІБ має намір виділити у 2014-2016 роках EUR3 млрд на фінансування проектів в Україні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА