14:50 29.12.2014

РФ не планує введення віз для громадян України - голова міграційної служби

2 хв читати
РФ не планує введення віз для громадян України - голова міграційної служби

РФ не планує вводити візовий режим з Україною, повідомив голова Федеральної міграційної служби Костянтин Ромодановський.

"Ми не йдемо шляхом посилення, специфічного ставлення до громадян братньої держави, які нині потрапили в таку складну ситуацію через внутрішній конфлікт", - сказав К.Ромодановський в інтерв'ю, яке буде опубліковано в "Российской газете" в понеділок.

За словами глави ФМС, у новому році для українських мігрантів, які їдуть до Росії, вводяться такі самі правила, як і для громадян інших країн, з якими у РФ безвізовий режим. "Українські громадяни в'їжджають до Росії поки що за внутрішніми паспортами. Із 1 січня вводиться інша система дозвільних документів на роботу. Громадяни України в загальному порядку повинні будуть отримувати патенти для роботи у фізичних та юридичних осіб", - сказав глава ФМС.

"У 2014 році ми йшли назустріч і вкрай ліберально підходили до громадян України. Напевно, в 2015 році ми повернемося на свої рейки і розглядатимемо громадян України в загальному плані. За винятком тих, хто виїхав із території України вимушено та з об'єктивних причин повернутися не може", - сказав К.Ромодановський.

За його словами, безвізовим мігрантам перебувати на території Росії без дозвільних документів - патенту на роботу, дозволу на тимчасове проживання та інших - можна 90 днів протягом 180 днів. "Це правило встановлено для всіх безвізових мігрантів, і громадяни України не будуть винятком", - повідомив він.

К.Ромодановський заявив, що нині в Росії перебуває близько 850 тисяч людей, що залишили територію України у зв'язку зі збройним конфліктом. Голова ФМС уточнив, що понад 40 тисяч українців уже стали учасниками держпрограми переселення співвітчизників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА