15:00 24.01.2015

ДТЕК просить главу Міненерговугілля, правоохоронців і силовиків розблокувати постачання вугілля на Придніпровську та Криворізьку ТЕС

2 хв читати
ДТЕК просить главу Міненерговугілля, правоохоронців і силовиків розблокувати постачання вугілля на Придніпровську та Криворізьку ТЕС

Енергетична компанія ДТЕК просить міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина, правоохоронні та силові органи розблокувати постачання вугілля на українські теплоелектростанції - Придніпровську та Криворізьку ТЕС.

Як йдеться у зверненні ДТЕК, поширеному департаментом зв'язків із громадськістю компанії в суботу, на залізничній станції "Червоний Лиман" у Донецькій області (місто підконтрольне Україні) наразі заблоковані і стоять тиждень 200 вагонів із вугіллям антрацитної групи (це єдино можливе паливо для Придніпровської ТЕС та Криворізької ТЕС).

"На заблоковане вугілля є всі необхідні документи, які підтверджують, що воно слідує саме на зазначені українські теплоелектростанції", - наголошується у зверненні.

У повідомленні також зазначено, що Придніпровська ТЕС і Криворізька ТЕС наразі працюють на мінімальній потужності через дефіцит антрацитового вугілля.

"Забезпечення вугіллям цих станцій посилюється тим, що Російська Федерація з 22 листопада 2014 року зупинила експорт вугілля в Україну. Обіцяне розблокування поставок вугілля з РФ так і не відбулося", - йдеться у зверненні ДТЕК.

У компанії нагадали, що наприкінці грудня президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк публічно заявляли про те, що "Україна зобов'язана вивезти вугілля з Донбасу, без цього неможлива повноцінна робота українських ТЕС".

У ДТЕК роз'яснили, що якщо на державному рівні не буде надано підтримку з безперешкодного проходження потягів з вугіллям на українські ТЕС, це призведе до дефіциту потужності в енергосистемі України і, як наслідок, - масових відключень споживачів від енергопостачання. Проблеми з поставками електроенергії відчуватимуть жителі низки областей (Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської).

"ДТЕК звертається до міністра енергетики та вугільної промисловості України, представників правоохоронних і силових органів з проханням зробити все можливе, щоб розблокувати постачання вугілля на українські електростанції. ДТЕК настійно просить Службу безпеки України, Державну фіскальну службу, Міністерство внутрішніх справ України, Збройні сили України, сприяти безперешкодному проходженню потягів із вугіллям українських виробників на Криворізьку і Придніпровську ТЕС ТЕС для забезпечення стабільності енергосистеми України в умовах гострого дефіциту палива", - наголошується у зверненні компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА