18:08 03.02.2015

"Київенерго" запровадило повітряну діагностику стану столичних тепломереж

2 хв читати
"Київенерго" запровадило повітряну діагностику стану столичних тепломереж

Столична енергокомпанія ПАТ "Київенерго" розпочала реалізацію проекту дистанційного дослідження теплових мереж з допомогою тепловізійного аерознімання, повідомила прес-служба компанії.

"Виконавцем послуг з тепловізійного аєрознімання та створення бази даних на замовлення "Київенерго" виступає інжинірингова компанія "АРЦ" ("Аерогеоінформатика"). Польоти виконуються авіакомпанією "Колумбус" на вертольоті Мі-2 Кременчуцького льотного коледжу на висоті 400-600 м у нічний час з дотриманням усіх вимог безпеки, що діють у цивільній авіації. Для отримання теплових зображень використовується встановлений на борту тепловізор виробництва ITRES (Канада)", - зазначено в повідомленні.

Тепловізійна аерозйомка проводиться під час опалювального сезону за відсутності туману, снігу, льоду і температурі повітря нижче 0С. При цьому перепад температури між днями, коли проводиться зйомка, не повинен перевищувати 10° С.

"Щоб отримати зображення всіх тепломереж Києва, необхідно 12-15 вильотів. У зв'язку з неможливістю точно спрогнозувати погодні умови, передбачається, що роботи будуть виконані до кінця опалювального сезону (до кінця квітня). Найближчим часом "Київенерго" отримає від АРЦ тепловізійні фотозображення тепломереж Голосіївського району столиці", - йдеться в повідомленні.

За результатами дистанційної діагностики "Київенерго" отримає чіткі дані про проблемні ділянки мереж з втратами тепла і витоком теплоносія, визначить стан ізоляції всієї системи, її охоронні зони, а також уточнить розташування деяких тепломереж і виявить місця несанкціонованого відбору теплоносія споживачами.

"Очікуваним ефектом від використання цього тепловізійного аерознімання для "Київенерго" буде: зниження вартості експлуатаційних витрат на підтримку теплових мереж у нормативному стані; зменшення прямих втрат тепла; запобігання аваріям за рахунок своєчасного виявлення проблемних ділянок тепломереж; скорочення часу на пошук місця витоку теплоносія; зменшення обсягів наземних ремонтних та відновлювальних робіт з ліквідації аварій", - зазначають у компанії.

Загальна протяжність теплових мереж Києва становить близько 2,5 тис. км в двотрубному вимірі, ступінь зношення - близько 60%. Щорічно "Київенерго" в міжопалювальний період проводить комплекс робіт із реконструкції (повної заміни ділянок) і ремонтів тепломереж. Так, у 2014 році повністю замінено на нові попередньо ізольовані металеві та пластикові труби понад 70 км труб. Отриману за допомогою повітряного тепловізійного дослідження інформацію буде використано вже в поточному році під час ремонтних робіт.

"За трирічним контрактом з "АРЦ" вартість робіт із створення розширеної уточненої бази даних щодо розташування та обсягів втрат тепломереж Києва (зокрема використання технології тепловізійної аерозйомки) становить близько 2 млн грн, що порівняно зі встановленням приблизно 40 будинкових приладів обліку теплоенергії. Це в рази дешевше, ніж вартість аналогічних робіт у Європі і навіть у країнах СНД", - цитує прес-служба виконавчого директора "Київенерго" Юрія Магеру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА