16:09 27.02.2015

"Нафтогаз України" розраховує на своєчасне та повне виконання "Газпромом" заявок на постачання передоплаченого газу

2 хв читати
"Нафтогаз України" розраховує на своєчасне та повне виконання "Газпромом" заявок на постачання передоплаченого газу

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" розраховує на своєчасне та повне виконання ВАТ "Газпром" заявок на постачання заздалегідь передоплаченого природного газу, повідомила прес-служба держхолдингу в п'ятницю.

У НАК зазначили, що українська сторона чітко виконує взяті на себе зобов'язання і сподівається на таке саме ставлення до контракту з боку російського монополіста.

"Газпром", як і раніше, не виконує наших заявок у строк і належним чином. Ми сподіваємось, що обсяг газу, передоплачений раніше, нам вдасться отримати до кінця лютого", - наведено в повідомленні слова голови правління "Нафтогазу України" Андрія Коболєва.

НАК нагадує, що, згідно з умовами зимового пакета, компанія має право самостійно визначати графік та обсяги внесення передоплати. У свою чергу "Газпром" зобов'язаний постачати газ, що передоплачений і замовлений, в повному обсязі, аж до 114 млн куб. м на добу. Водночас за останній тиждень "Газпром" не виконав жодної заявки НАК у повному обсязі.

"Ми внесли передоплату на початок місяця. Рішення про графік відбору передплачених обсягів і про подальше внесення передоплати залежатиме від погодних умов в Україні та від належного виконання контракту "Газпромом", - наголосив А.Коболєв.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" 26 лютого перерахував російському ВАТ "Газпром" передоплату у розмірі $15 млн за постачання російського газу у березні. Станом на ранок 27 лютого Україна ще не вибрала раніше передоплачені "Газпрому" 120 млн куб. м газу.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА