16:45 27.02.2015

Рада директорів МВФ щодо України запланована на 11 березня і має намір схвалити великий перший транш для макростабілізації - МВФ

2 хв читати
Рада директорів МВФ щодо України запланована на 11 березня і має намір схвалити великий перший транш для макростабілізації - МВФ

Міжнародний валютний фонд (МВФ) очікує від української влади швидкого виконання попередніх заходів, що є передумовою розгляду радою директорів фонду, засідання якої наразі заплановане на 11 березня, нової програми розширеного фінансування (EFF) обсягом $17,5 млрд, йдеться в повідомленні представництва МВФ в Україні в п'ятницю.

"Передбачається, що великий обсяг коштів буде виділено на початку програми, зокрема значний початковий транш одразу після затвердження. Ми переконані, що це допоможе швидко стабілізувати макроекономічну ситуацію", - зазначено в релізі з посиланням на спікера МВФ.

Фонд додає, що його експерти підтримують тісний контакт із Національним банком України та готові надати допомогу в розробленні заходів, спрямованих на подолання значних тимчасових дисбалансів попиту та пропозиції валюти.

Як повідомлялося, місія МВФ, що працювала в Києві з 12 січня по 11 лютого 2015 року, досягла згоди на рівні персоналу з владою України про чотирирічну програму EFF обсягом SDR12,35 млрд (близько $17,5 млрд).

Нова програма за запитом влади України замість наявної дворічної stand-by в обсязі $16,67 млрд передбачає також ширшу міжнародну фінансову підтримку. З огляду на намір української влади провести консультації з міжнародними кредиторами щодо реструктуризації боргу, щоб заощадити під час дії програми близько $15 млрд, а також фінансову допомогу Україні з боку інших міжнародних фінансових організацій і країн-партнерів у розмірі близько 7,5 млрд, МВФ оцінює загальний обсяг фінансової допомоги протягом чотирьох років на рівні $40 млрд.

Попередньою умовою схвалення програми радою директорів фонду є ухвалення дворічного графіка підвищення енерготарифів для населення з одночасним збільшенням субсидій за рахунок підвищення рентних платежів із нафтогазовидобувних держкомпаній, які отримають право продавати свою продукцію за вищою ціною, внесення поправок до держбюджету-2015, пенсійного та банківського законодавства. Уряд очікує, що ці законопроекти Верховна Рада ухвалить 3 березня.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА