14:43 05.03.2015

ВР ухвалила в першому читанні законопроект про держінвестиції

2 хв читати
ВР ухвалила в першому читанні законопроект про держінвестиції

Верховна Рада прийняла за основу розроблені Кабінетом Міністрів зміни до Бюджетного кодексу, що стосуються фінансування державних інвестиційних проектів.

Законопроект №2258 підтримали 239 депутатів на засіданні парламенту в четвер.

Представляючи законопроект, міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус сказав, що він входить до переліку документів, ухвалення яких дасть змогу залучити від Всесвітнього банку і уряду Японії $800 млн.

"Якщо ми ухвалимо цей і ще кілька законопроектів, то гроші в квітні прийдуть до України", - сказав він.

Міністр пояснив депутатам, що 90% усіх державних інвестицій виділяються без економічного обгрунтування, і законопроект припускає наведення ладу в цьому питанні. Документ передбачає створення міжвідомчої комісії, що розглядатиме проекти для фінансування.

А.Абромавічус закликав депутатів підтримати законопроект у першому читанні, щоб він був допрацьований і розглянутий у другому читанні вже через 2 тижні.

Депутат Василь Омельченко, представляючи позицію комітету Верховної Ради з питань бюджету, повідомив, що комітет загалом підтримує законопроект.

Депутат від "Блоку Петра Порошенка" Віктор Пинзеник наголосив на невизначеності інвестиційної складової українського бюджету. За його словами, уряд намагається навести лад у держінвестиціях, і тому законопроект необхідно підтримати.

Депутат від фракції "Батьківщина" Олександра Кужіль повідомила, що Світовий банк ставить прийняття цього законопроекту за умову фінансування, оскільки "йому набридло дивитися, як новий уряд припиняє фінансувати об'єкти, що вже будуються, і починає фінансувати нові". Водночас вона виступила проти створення міжвідомчої групи для вибору об'єктів фінансування, оскільки, на її думку, Міністерство економіки є доволі професійним, щоб самостійно вибирати об'єкти.

Водночас, на думку позафракційного депутата Юрія Левченко, в законопроекті не прописані критерії, за якими добиратимуть проекти, тому "Кабмін даватиме гроші тим, хто даватиме відкати".

Спікер парламенту Володимир Гройсман також поставив на голосування питання про підготовку цього законопроекту до другого читання за скороченою процедурою, але цю пропозицію підтримали тільки 168 депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА