14:16 11.03.2015

Швеція надасть Україні безвідсоткову позику на $100 млн - Порошенко

1 хв читати
Швеція надасть Україні безвідсоткову позику на $100 млн - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що уряд Швеції виділяє Україні $100 млн, відсотки за якими бере на себе шведська сторона.

"Шановний прем'єр-міністр (прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен - ІФ) наголосив, що уряд Швеції також ухвалив рішення про надання Україні позики в сумі $100 млн. Наголошую, що відсотки за цією позикою шведський уряд прийняв рішення взяти на себе, і це буде дуже сильна, важлива участь Швеції в скоординованих діях наших найбільш надійних, найбільш послідовних прибічників, на яких ми можемо розраховувати", - сказав П.Порошенко на спільній зі С.Левеном прес-конференції в Києві в середу.

У свою чергу шведський прем'єр заявив, що деталі надання цієї позики Швеція ще обговорюватиме. "Швеція пропонує цю позику у розмірі $100 млн Україні. Деталі обговорюватимуться, зокрема щодо відсотків, які оплачуватиме Швеція. Це буде позика, яка, ми вважаємо, буде дуже корисною для України", - сказав С.Левен.

Він наголосив на важливості, окрім іншого, надавати України фінансову допомогу в такій складній ситуації. "Нам необхідно пам'ятати про це, і я закликаю якомога більше країн робити те саме, щоб вони виходили з подібними ініціативами", - резюмував С.Левен.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА