18:00 27.03.2015

Постанову про утворення ТСК із розслідування фінансових зловживань у Кабміні внесено до ВР - нардеп Добродомов

2 хв читати
Постанову про утворення ТСК із розслідування фінансових зловживань у Кабміні внесено до ВР - нардеп Добродомов

До парламенту внесено проект постанови "Про утворення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки поширених головою Державної фінансової інспекції України Гордієнком М.Г. фактів корупційної діяльності в Кабінеті міністрів України, державних органах та підприємствах, діяльності ПАТ "Укрнафта" і ПАТ "Укртранснафта".

Як повідомляє прес-служба одного з авторів проекту постанови, нардепа від фракції "Блок Петра Порошенка" Дмитра Добродомова, основною метою ухвалення постанови є перевірка фактів корупційних діянь, вчинених Кабміном у сфері контролю та управління державною власністю, а також перевірка діяльності ПАТ "Укрнафта" і ПАТ "Укртранснафта".

"Голова Державної фінансової інспекції України М.Гордієнко озвучив низку фактів щодо масштабних корупційних діянь, вчинених урядом під час здійснення управління державною власністю. Зокрема, Державна фінансова інспекція України в 2014 здійснила близько 4000 ревізійних перевірок, під час яких було встановлено факти корупційної діяльності, якими було завдано збитків державі на суму понад 7,58 млрд грн", - заявив Добродомов

Крім того, повідомляють у прес-службі нардепа, згідно з цією постановою пропонується розслідувати інформацію, оприлюднену міністром енергетики та вугільної промисловості Володимиром Демчишиним щодо незаконного викачування технічної нафти з ПАТ "Укртранснафта" на приватні підприємства з дозволу прем'єра Арсенія Яценюка на суму близько $0,5 млрд.

"Усі зазначені вище обставини та факти підлягають ретельній перевірці і наданню відповідної оцінки. Ми вимагатимемо, щоб тимчасову слідчу комісію було створено, щоб вона плідно працювала, і щоб за результатами її розслідування до прокуратури було направлено відповідні матеріали", - зазначив Д.Добродомов.

У прес-службі нардепа поінформували, що, окрім Д.Добродомова, ініціаторами проекту постанови також є народні депутати України Юрій Левченко (позафракційний) та Вікторія Войціцька ("Самопоміч").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА