14:13 30.03.2015

КПУ затягує судовий процес про свою заборону – Мін’юст

2 хв читати
КПУ затягує судовий процес про свою заборону – Мін’юст

Апеляційні скарги представників Комуністичної партії України на передачу справи про заборону КПУ до іншого суду можна розцінювати лише як затягування судового процесу через процесуальні процедури, повідомляється на офіційному сайті Міністерства юстиції в понеділок з посиланням на міністра юстиції Павла Петренка.

У понеділок справу про заборону Комуністичної партії України, яку мав розглядати Київський окружний адміністративний суд, було передано на розгляд до Київського апеляційного адміністративного суду. Представники окружного адмінсуду пояснили це рішення внесенням представниками КПУ апеляційної скарги про скасування постанови про передачу справи в Київський окружний адмінсуд.

"Слід зазначити, що постановою Київського апеляційного адміністративного суду від 12 березня апеляційні скарги представників КПУ на вищезгадану постанову вже були повернені заявникам через їх відкликання. Такі дії, на думку Міністерства юстиції України, можна розцінювати як затягування судового процесу через процесуальні процедури", - йдеться в повідомленні.

При цьому П.Петренко наголосив, що Мін’юст продовжує юридичний супровід справи щодо заборони КПУ та вимагає якнайшвидше призначити її розгляд.

Як повідомлялося, 8 липня 2014г Мін’юст і Укрдержреєстр звернулися до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом про заборону на території держави Комуністичної партії України.

У лютому суддя Окружного адміністративного суду Києва Валерій Кузьменко, що розглядає позов про заборону КПУ, заявив про самовідвід у зв'язку з обшуком у його кабінеті й вилученням комп'ютера з інформацією про всі справи, зокрема щодо КПУ. Услід за ним про самовідвід заявили всі судді Окружного адмінсуду. Після цього В.Кузьменко задовольнив свою заяву про самовідвід і передав справу на розгляд в Київський окружний адмінсуд.

Як відомо, Окружний адмінсуд Києва розглядає адміністративні справи, що належать до території столиці, Київської окружний адмінсуд - на території Київської області.

Міністерство юстиції ініціювало перевірку суддів Окружного адмінсуду столиці, що оголосили про самовідвід у розгляді справи за позовом про заборону діяльності КПУ через порушення суддями присяги. Відповідне подання спрямоване до Вищої кваліфкомісії суддів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА