16:47 15.04.2015

Російський МЗС направив Києву ноту про майбутній "гуманітарний конвой" на Донбас - Перебийніс

1 хв читати
Російський МЗС направив Києву ноту про майбутній "гуманітарний конвой" на Донбас - Перебийніс

В Міністерстві закордонних справ України інформують, що 11 квітня Київ отримав ноту російського МЗС про намір направити в Україну черговий гуманітарний конвой.

"11 квітня МЗС України отримало ноту російського МЗС про намір російської сторони направити 16 квітня в Донецьку і Луганську області України черговий такий вантаж. Ми неодноразово звертали увагу російської сторони на те, що попередні гуманітарні вантажі переміщувалися на територію України незаконно, без згоди уряду України, з порушенням національного законодавства й загальновизнаної міжнародної практики", - повідомив на брифінгу в середу спікер МЗС України Євген Перебийніс.

За його словами, українська сторона рекомендувала російській здійснити доставку вантажу залізничним транспортом через контрольовані компетентними органами України пункти пропуску в Харківській і Луганській областях для проведення відповідних процедур прикордонного й митного контролю.

"Також було звернено увагу на необхідність відповідності вмісту гуманітарних вантажів вимогам законодавства України, зокрема, підакцизних товарів, які не належать до гуманітарної допомоги", - додав представник МЗС.

За його словами, українська сторона, як і раніше, вважає, що систематичне ігнорування Росією законних вимог України є серйозним викликом у системі міжнародної безпеки.

МНС Росії готує до відправлення чергову, 24-ту, колону з гуманітарною допомогою для Донбасу - понад 120 машин, які доставлять понад 1,4 тис. тонн гуманітарних вантажів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА