17:13 07.05.2015

Можливості збільшення бюджетних соцвиплат поки що немає - глава Мінфіну

2 хв читати
Можливості збільшення бюджетних соцвиплат поки що немає - глава Мінфіну

Зростання доходів державного бюджету останніми місяцями пов'язане переважно з девальвацією гривні, яка спричиняє відповідне збільшення видатків держбюджету, а кошти на підвищення соціальних виплат наразі відсутні, заявила міністр фінансів Наталія Яресько.

"У нас немає поки що такої можливості (збільшити бюджетні соціальні виплати - ІФ), якщо буде, то я готова", - сказала глава Мінфіну журналістам у кулуарах круглого столу, організованого Американсько-українською діловою радою (USUBC) у Києві в четвер.

Коментуючи профіцит держбюджету за підсумками першого кварталу поточного року, Н.Яресько зазначила, що це тимчасове явище, спричинене девальвацією, а не зростанням економіки, яка в цей період, навпаки, впала на 15%, тому не можна робити висновки на базі одного кварталу.

Водночас глава Мінфіну наголосила, що необхідно досягти такого рівня надходжень, щоб була можливість забезпечити соціальні видатки наступного року.

Як повідомлялося, держбюджет України на 2015 рік побудований на оптимістичному сценарії розвитку ситуації, що передбачає падіння ВВП на 5,5% за інфляції 26,7% та середньорічного курсу 21,7 грн/$1. У Нацбанку та уряді вже погіршили прогноз падіння ВВП до 7,5%.

Окрім того, інфляція у березні прискорилася до 10,8%, у квітні - до 14%, і в результаті за підсумками чотирьох перших місяців сягнула 37,1%. У річному вимірі за підсумками квітня вона сягнула 60,9% - рекордно високого рівня з вересня 1996 року.

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко, лідерка нечисленної, але коаліційної фракції партії "Батьківщина", наприкінці квітня зареєструвала у Верховній Раді законопроект про відновлення індексації грошових доходів громадян у зв'язку з різким зростанням інфляції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА