10:58 21.05.2015

ВР денонсувала низку угод про співпрацю між Україною та РФ у військовій сфері

2 хв читати
ВР денонсувала низку угод про співпрацю між Україною та РФ у військовій сфері

Верховна Рада України на засіданні в четвер розірвала п'ять угод між урядами України і Росії, що стосуються військової співпраці між державами.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", Верховна Рада розірвала угоду між урядами України і РФ про співпрацю у військовій галузі, яку було підписано 25 листопада 1995 р. в Сочі й ратифіковано Верховною Радою 10 січня 2002 р.

Ця угода передбачала співпрацю України і РФ у військовій галузі, координацію зусиль і взаємодії для розвитку збройних сил двох країн на основі окремих угод за конкретними напрямками.

Згідно з документом, сторони сприяли розвитку систем зв'язку і автоматизованих систем управління, сповіщення і комунікацій.

Угода передбачала сприяння взаємному обміну технічною і ремонтною документацією на озброєння і військову техніку.

Крім того, згідно з документом, сторони здійснювали співпрацю у сфері міждержавних військових перевезень.

Угода також передбачала, що сторони забезпечували військові частини своїх збройних сил телеграфним, фельд’єгерським і поштовим зв'язком у відповідних мережах збройних сил, а також через заклади такого зв'язку відповідних відомств України і Росії.

Український парламент денонсував угоду між урядами України і Росії про транзит територією України російських військових формувань, які тимчасово перебувають на території Молдови. Ця угода була підписана 25 листопада 1995 р.

Окрім цього, Верховна Рада денонсувала угоди між урядами України й РФ про організацію військових міждержавних перевезень і розрахунків за них (була підписана 25 листопада 1995 року в Сочі й ратифікована Верховною радою України 12 вересня 2002 року), про співпрацю у галузі військової розвідки (підписана 26 серпня 1997 року і ратифікована 7 лютого 2002 року) і розірвала угоду між урядами двох країн про взаємну охорону секретної інформації (була підписана 2 грудня 2000 і ратифікована 15 листопада 2001).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА