11:01 26.05.2015

Глава Мінінформполітики прирівняв відключення телевеж від енергопостачання до постачання зброї бойовикам

2 хв читати
Глава Мінінформполітики прирівняв відключення телевеж від енергопостачання до постачання зброї бойовикам

Ухвалення Кабінетом Міністрів у понеділок розпорядження про заборону обмеження енергопостачання стратегічних об'єктів у сфері зв'язку в особливий період було необхідно через численні факти незаконного відключення енергопостачання регіональних філій Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, зазначає прес-служба інформаційної політики Міністерства України у вівторок.

"Відключення від електропостачання телевізійних веж - це таке ж сприяння терористичним організаціям, як і постачання сепаратистів вогнепальною зброєю з боку Росії. Хто-небудь з чиновників, хто спробує перекрити український інформаційний кисень, мають бути відповідальними за посягання на суверенітет України. Це державна зрада!",- наголоси вглава відомства Юрій Стець.

Як наголошується в повідомленні, основною метою постанови є створення умов для забезпечення безперебійного електропостачання об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення у сфері телекомунікацій і зв'язку, оскільки через припинення електропостачання телевеж припинялася трансляція програм телебачення, радіомовлення і цифрових потоків. Зазначені відбулися по всій території України.

"Відсутність доступу до інформації в країні, що переживає військову агресію, загрожує безпеці її громадян. Інспірування агресором неправдивої інформації в умовах відсутності в загальному доступі інформації, що виробляється державою та українськими ЗМІ, може призвести до штучного підбурювання суспільства шляхом інформаційно-психологічних спецоперацій, які ми щодня спостерігаємо в російському інформаційному просторі", - зазначив Ю. Стець.

У відомстві наголосили, що розробка проекту постанови "Питання забезпечення сталого функціонування об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави у сфері телекомунікацій і зв'язку, в особливий період", є черговим кроком Мініформполітики в рамках програми гарантування інформаційної безпеки України.

Як повідомлялося, відповідну постанову №317 Кабмін прийняв 25 травня. Згідно з ухваленими змінами Порядок обмеження електроспоживання споживачів до рівня екологічної броні електропостачання або повного припинення їм електропостачання, обмеження або припинення електропостачання не застосовується в особливий період щодо об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави у сфері телекомунікацій і зв'язку.

Згідно з документом, якщо до цих об'єктів були застосовані обмеження або відключення електроенергії до набуття чинності цієї постанови, то електропостачання таких об'єктів має бути відновлено протягом трьох діб з моменту вступу в силу постанови №317. До об'єктів, які згадуються в урядовому документі, належать структури Концерну по радіозв'язку, радіомовлення і телебачення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА