17:22 29.05.2015

Чубаров дізнався про порушення проти нього кримінальної справи й оголошення в розшук зі ЗМІ

2 хв читати
Чубаров дізнався про порушення проти нього кримінальної справи й оголошення в розшук зі ЗМІ

Глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України фракції "Блок Петра Порошенка" Рефат Чубаров заявляє, що офіційно не отримував від правоохоронних органів РФ повідомлення про порушення проти нього кримінальної справи і про оголошення його в розшук.

"Ні, не отримував (офіційного повідомлення – ІФ). Я дізнався про це хвилин 40 тому від журналістів, перебуваючи у Стамбулі", - заявив Р.Чубаров в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

При цьому він зазначив, що "той спосіб, який вони обрали, щоб донести до мене звістку про порушення кримінальної справи і оголошення в розшук через ЗМІ, свідчить про те, що дуже погані справи у окупантів і у Криму, і у самій Москві".

Коментуючи інформацію про порушення слідчим підрозділом кримського управління ФСБ РФ проти нього кримінальної справи, депутат наголосив, що ніколи не закликав до розділу територіальної цілісності РФ. "Я завжди говорив і зроблю все, і ми всі разом зробимо, щоб Росія, як держава-окупант, як держава-злодій повернула Крим до складу України, щоб російські окупанти пішли з кримської землі. Якщо за такі мої дії вони порушили проти мене кримінальну справу, то я опиняюся в дуже гідній компанії з лідерами понад ста держав, які засудили анексію Криму", - зазначив він.

"Їм тоді треба оголосити про порушення кримінальної справи проти пані Меркель, яка в обличчя Путіну сказала, що Росія окупувала Крим. Їм треба порушити справу проти президента США Обами, їм треба порушити справу проти президента Туреччини Ердогана, що теж вважають, що Росія - окупант на кримській землі", - додав Р.Чубаров.

Депутат наголосив, що дії силових структур РФ не завадять йому продовжувати роботу. "Я як працював, так і працюватиму. Це ніяк не вплине на мою діяльність. Ми намагатимемося робити більше і робити ще ефективніші дії, щоб Крим якомога швидше повернувся", – сказав він.

Говорячи про свою безпеку у зв'язку з порушенням кримінальної справи, депутат сказав, що "це вже більше клопіт спеціальних органів української держави". "Вони (представники РФ – ІФ) заявили про порушення кримінальної справи і оголосили в розшук не просто Рефата Чубарова, глави Меджлісу кримськотатарського народу, а й народного депутата України, тому я думаю, що правоохоронні органи України робитимуть те, що в такому разі їм належить", - зазначив Р.Чубаров.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА