18:12 29.05.2015

Бальцерович: війна – це не аргумент, щоб не робити реформ, а аргумент, щоб робити їх швидше

2 хв читати
Бальцерович: війна – це не аргумент, щоб не робити реформ, а аргумент, щоб робити їх швидше

Польський політик і економіст Лешек Бальцерович вважає, що військові дії на сході України не можуть бути приводом не проводити реформ у країні.

"Війна – це не аргумент, щоб не робити реформ, а аргумент робити їх швидше", - сказав він під час відкритої дискусії з експертами Реанімаційного пакета реформ, представниками уряду і парламенту "Порядок проведення реформ. Координація і комунікація реформ" у кризовому Українському медіа-центрі.

Л.Бальцерович зазначив, що ситуація в Україні не така погана, оскільки що більше проблем, то краще, оскільки багато чого можна змінити й покращити.

Ідеолог польських реформ вважає, що українській економіці потрібне постійне швидке зростання, яке можна створити за рахунок зменшення частки державного сектора в економіці, підвищення конкуренції та стабільних позитивних законів.

Л.Бальцерович провів паралелі між Україною та Польщею, в якій, за його словами, також було значне падіння виробництва, великий зовнішній борг і субсидії населенню з держбюджету, проте всі ці проблеми було вирішено, і Польща показала великий прогрес у розвитку, який здивував багатьох політиків у західних країнах.

"У вас великі проблеми, але це означає, що у вас великі можливості", - запевнив він українських політиків і чиновників.

Польський політик також наголосив на необхідності комунікації з боку уряду з опонентами, оскільки під час проведення реформ опоненти будуть обов'язково.

Л.Бальцерович - організатор та ідейний натхненник економічних реформ у Польщі (так званої шокової терапії або Плану Бальцеровича) - прискореного переходу країни з плановою економікою до країни з ринковим господарством. Був віце-прем'єром Польщі, міністром фінансів, директором Національного банку Польщі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА