15:41 22.06.2015

КПУ можна заборонити в рамках закону про декомунізацію – глава Мін'юсту

2 хв читати
КПУ можна заборонити в рамках закону про декомунізацію – глава Мін'юсту

Компартія України може бути заборонена за невідповідність закону про декомунізацію, згідно з яким в Україні забороняється комуністична і нацистська символіка, наголошує міністр юстиції України Павло Петренко.

"У найближчі дні, фактично завтра, відбудеться засідання, на якому розглядатимуться статутні документи політичних сил, зокрема Компартії, щодо відповідності закону про декомунізацію", - сказав П. Петренко журналістам у понеділок у Києві.

Він повідомив, що комісія Мін'юсту сформована на підставі ухвалення закону про декомунізацію, згідно з яким в Україні забороняється комуністична і нацистська символіка, і вона уповноважена надавати правові висновки за статутними і програмними документами політичних сил.

Міністр повідомив, що партіям було надано місячний термін для приведення своїх нормативних документів у відповідність з вимогами цього закону, але, за його даними, "КПУ не привела свій статут у відповідність з вимогами цього закону".

Відповідаючи на запитання, чи стане це приводом для заборони КПУ, міністр повідомив, що "це буде рішення колегіального органу, давайте дочекаємося його".

Як повідомлялося, 8 липня 2014 року Мін'юст та Укрдержреєстр звернулися до Окружного адміністративного суду Києва з позовом про заборону на території держави Комуністичної партії України.

В лютому 2015 року суддя Окружного адміністративного суду Києва Валерій Кузьменко, що розглядає позов про заборону КПУ, заявив про самовідвід у зв'язку з обшуком в його кабінеті і вилученням комп'ютера з інформацією про всі справи, зокрема і щодо КПУ. Услід за ним про самовідвід заявили всі судді Окружного адмінсуду. Після цього В. Кузьменко задовольнив свою заяву про самовідвід і передав справу на розгляд у Київський окружний адмінсуд.

Наприкінці травня стало відомо, що Київський окружний адмінсуд зняв з розгляду призначену на 27 травня справу про заборону КПУ в зв'язку з переданням справи в Київський апеляційний адміністративний суд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА