12:33 23.06.2015

Депутати фактично позбавили субсидій пенсіонерів та інвалідів - Розенко

2 хв читати
Депутати фактично позбавили субсидій пенсіонерів та інвалідів - Розенко

Міністр соціальної політики Павло Розенко вважає, що депутати замість спрощення процедури отримання субсидій пенсіонерами та інвалідами, взагалі позбавили їх такої можливості, ухваливши зміни до закону "Про житлово-комунальні послуги".

"Яке ж було моє здивування, коли в Інтернеті побачив, що в п'ятницю Верховна Рада України ухвалила законопроект №2676, згідно з яким нібито "спростила доступ до системи субсидій пенсіонерам та інвалідам. Коли сьогодні прочитав ухвалений закон, то був, м'яко кажучи, "в шоці". Замість спрощеної процедури доступу до субсидій депутати фактично позбавили субсидій пенсіонерів та інвалідів", - написав він на свій сторінці у Facebook e понеділок увечері.

П. Розенко, обурило, що депутати прийняли рішення про необхідність інвалідам і пенсіонерам надавати довідки про доходи для отримання субсидії, тоді як уряд скасував таку необхідність.

"У першому абзаці написано про те, що субсидії мають надаватися без звернення громадянина. Тобто, місцевий орган влади має використовувати, напевно, екстрасенсорні методи, щоб визначити бажання людини отримати субсидію. Хтось може сказати, як це виглядатиме?", - написав міністр соцполітики.

"Ну а далі взагалі шедевр: непрацюючим і працюючим пенсіонерам, працюючим і непрацюючим інвалідам, членам їхніх сімей потрібно здати довідки про доходи громадян. Уряд лише скасував збір будь-яких довідок, заборонивши вимагати їх у людей, а нардепи вирішили знову пустити пенсіонерів та інвалідів всіма колами пекла, збираючи нікому не потрібні довідки. Не законопроект, а вершина абсурду!", - додав П. Розенко.

Як повідомлялося, Верховна Рада України на засіданні 19 червня 229 голосами прийняла за основу і в цілому законопроект №2676 про внесення змін до закону "Про житлово-комунальні послуги" (щодо нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА