16:03 03.07.2015

Гройсман ініціює "відверту розмову" в коаліції за результатами ухвалення закону про реструктуризацію валютних кредитів

2 хв читати
Гройсман ініціює "відверту розмову" в коаліції за результатами ухвалення закону про реструктуризацію валютних кредитів

Проблема навколо голосування на підтримку законопроекту про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті за курсом на момент їх отримання (№ 1558-1) вимагає рішення, проте необхідно виключити популізм у цьому питанні, заявляє голова Верховної Ради України Володимир Гройсман.

"Я, як і більшість депутатів, вважаю, що ця проблема вимагає вирішення. Питання лише в одному - яким шляхом ми її хочемо вирішувати. Ми у Верховній Раді вже не раз знаходили рішення в надзвичайно складних питаннях. За умови, якщо спільно зосереджувалися саме на вирішенні проблеми. Таке відповідальне рішення могло і може бути знайдено і в питаннях валютних кредитів. Але коли на передній план виходить політика та популізм - це глухий кут. Безвихідь не лише для парламенту, але й для країни. Сподіваюся, що вчорашній день у Верховній Раді це всім наочно показав", - написав В. Гройсман на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

"Я ініціюю відверту розмову в коаліції щодо того, як ми спільно працюємо далі і що є нашими справжніми пріоритетами. Така розмова має відбутися не пізніше, ніж наступного тижня", - наголосив керівник парламенту.

За його словами, в коаліції не місце ігор "один хороший, всі погані" або "всі добрі, хтось один поганий". "Це не на руку Україні, це на руку нашим ворогам", - зазначив В. Гройсман.

Як повідомлялося, 2 липня Верховна Рада ухвалила в остаточному третьому читанні законопроект про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті (№ 1558-1) за курсом на момент їх отримання.

В. Кононенко заявив, що закон було ухвалено під тиском і висловив припущення, що президент України Петро Порошенко не підпише його. У п'ятницю група народних депутатів заявила наміри звернутися до спікера парламенту з проханням не підписувати цей закон і до президента - з проханням накласти на нього вето. Народний депутат фракції "Батьківщина" Ігор Луценко також зазначив, що має намір відкликати свій голос разом із низкою інших депутатів і заявив, що "було незрозуміло, за що саме голосують".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА