14:15 13.07.2015

Турчинов виступає за розблокування постачання зброї Україні, щоб запобігти можливій подальшій агресії проти неї

2 хв читати
Турчинов виступає за розблокування постачання зброї Україні, щоб запобігти можливій подальшій агресії проти неї

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що необхідно зняти всі обмеження у військово-технічній співпраці України з країнами Заходу, що, зокрема, стосуються постачання зброї.

"Дії Росії повністю знецінили систему колективної безпеки Європи, яка показала свою повну неефективність. І Україна, що відмовилася від ядерної зброї, опинилася фактично наодинці з агресором. Так, у нас є моральна та фінансова підтримка, з нами співпрацює МВФ, хоча ви знаєте, які у них жорсткі вимоги, але чому досі заблоковано постачання нам зброї?", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами О.Турчинова, такі обмеження щодо України пояснюються тим, "щоб не дражнити Путіна". "Але його, навпаки, якраз і дражнить те, що ми не отримуємо необхідного нам високоточного летального озброєння, сучасні військові технології... Чинником миру в Європі може бути лише потужна українська армія, яка готова зупинити просування Путіна на захід, і це треба розуміти усім світовим політикам", - наголосив секретар РНБО.

На його думку, Україна має, спираючись на власні сили, випереджальними темпами розвивати свій оборонно-промисловий комплекс, здійснити серйозне реформування сектора безпеки, створити одну з найсильніших в Європі армій та перейти на стандарти НАТО.

О.Турчинов додав, що постачання зброї - це досить тривалий і складний технологічний процес, який здійснюється під суворим міжнародним контролем.

"Усі етапи потребують проходження складної дозвільної процедури. Зброю треба завантажити, відправити, прийняти і головне - треба підготувати людей, які зможуть її ефективно застосовувати. Це робота не одного дня. А коли розпочинається активна фаза протистояння, то час йде на години і доби, а не на місяці і роки. Ми намагаємося донести це до наших партнерів. Зброя потрібна до початку активних військових дій, а не після їх закінчення!", - підсумував секретар РНБО.

Повний текст інтерв'ю буде оприлюднено на головній сторінці "Інтерфакс-Україна" у відкритому доступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА