12:51 31.07.2015

Порошенко: Рішення КС щодо децентралізації - важливий крок, який наближає доленосні для держави зміни

2 хв читати
Порошенко: Рішення КС щодо децентралізації - важливий крок, який наближає доленосні для держави зміни

Президент України Петро Порошенко називає висновок Конституційного Суду про внесення змін до Конституції щодо децентралізації важливим і доленосним.

"Сьогоднішнє рішення Конституційного Суду щодо децентралізації - важливий крок, що наближає доленосні для держави зміни", - написав він на сторінці у "Facebook".

Глава держави наголосив, що вперше в історії України президент і уряд поступаються великим обсягом повноважень на користь громад.

"Реформи наблизять реальну владу до людей, на відстань витягнутої руки, зроблять нашу країну сильнішою та міцнішою", - переконаний П.Порошенко.

Як повідомлялося, Конституційний Суд України в п'ятницю, 31 липня, оголосив висновок, яким визнав законопроект про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади таким, що відповідає вимогам статей 157 і 158 Основного закону.

"Системний аналіз змісту законопроекту зумовив висновок... про те, що запропоновані зміни не передбачають скасування або обмеження прав людини і громадянина... КС дійшов висновку: 1) визнати законопроект про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади (реєстраційний номер №2217-а), яким пропонується внести зміни до пунктів 29, 30 ч. 1 ст. 85, п. 16 ч. 1 ст. 92, ч. 1 ст. 106, статей 118, 119, п. 5 ст. 121, статей 132, 133, 140, 141, 142, 143, 144, ч. 1 ст. 150, назви розділу IX, а також розділ XV "Перехідні положення" такими, що відповідають вимогам статей 157 і 158 Конституції України", - зачитав висновок КС суддя Василь Бринцев.

КС також дійшов висновку, що запропонований законопроект не спрямований на "ліквідацію незалежності чи порушення територіальної цілісності України".

"Рішення Конституційного Суду України є остаточним і оскарженню не підлягає", - додав він.

В.Бринцев також наголосив, що висновок підписали всі судді КС, проте є окремі думки. Водночас він не назвав суддів, які підписали висновок з окремою думкою, і їх кількість.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА