14:37 02.08.2015

Туреччина не визнає незаконної анексії Криму і підтримуватиме кримських татар, наголошує влада країни

3 хв читати
Туреччина не визнає незаконної анексії Криму і підтримуватиме кримських татар, наголошує влада країни

Керівництво Турецької республіки наголошує, що не визнає зараз і не визнає в майбутньому незаконної анексії півострова Крим і робитиме все можливе для захисту корінного населення півострова – кримських татар, повідомляє прес-служба Меджлісу кримськотатарського народу.

Так, у привітанні до учасників II Всесвітнього Конгресу кримських татар, який проходить в Анкарі (Туреччина), президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що його країна не визнає і не визнає незаконну анексію Криму, а також зазначив, що безпека кримських татар на їхній батьківщині є для Туреччини основним пріоритетом.

"На жаль, упродовж історії право кримськотатарського народу на гідне, вільне життя у світі на своїй батьківщині було перервано колективною депортацією і репресіями. І сьогодні ми є свідками незаконної анексії Криму і подій, що викликають співчуття. В цей складний час ми не повинні забувати, що успіх і ключ до перемоги полягає в збереженні єдності і згуртованості", - зазначив турецький президент.

"Особливо хочу наголосити, що до сьогоднішнього дня в цьому питанні кримські татари продемонстрували справжню стійкість і витримку. Аналогічної позиції очікую і надалі. Туреччина не визнає і не визнає анексію Криму", - йдеться у вітанні Р. Т.Ердогана.

Він також зазначив, що для Туреччини основним пріоритетом у кризовому становищі України є безпека кримських татар і запевнив, що для подолання репресій і пригноблення, кримськотатарського народу, Турецька республіка веде діалог з усіма сторонами, робить необхідні пропозиції і кроки.

"Так само як і сьогодні, в майбутньому ви можете бути впевнені у нашій підтримці. Переконаний, що Всесвітній Конгрес, що проходить в єднанні всього кримськотатарського народу, на основі миру і безпеки, посилить вашу боротьбу", - наголосив президент Туреччини.

У свою чергу, прем'єр-міністр Турецької республіки Ахмет Давутоглу у привітанні до учасників конгресу констатував триваючу репресивну політику щодо кримських татар в анексованому Криму і зазначив, що Туреччина привертатиме увагу міжнародної спільноти до цієї проблеми.

"Ми продовжуватимемо намагатися привернути увагу міжнародної спільноти до цієї теми. Сподіваюся, що завдяки цьому Конгресу голос кримських татар почують у всьому світі!", - йдеться у зверненні А.Давутоглу.

"У цей складний час Туреччина була поруч з кримськими татарами, які захищають свої права і свободи демократичними, мирними методами. Ми не згодні і не погодимося зі нинішньою ситуацією", - додав він.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу у зверненні до делегатів конгресу зазначив, що Турецька республіка стежитиме за ситуацією в Криму, і, як і раніше, висловлюватиме протест проти репресій стосовно кримських татар на півострові.

"В умовах нинішньої кризи нашим головним пріоритетом є спокій, добробут і безпека кримських татар, через це докладаємо всіх зусиль для якнайшвидшого завершення цього складного періоду. Туреччина не визнає, і не визнаватиме незаконну анексію Криму", - заявив М.Чавушоглу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА