14:15 28.08.2015

Порошенко: Проект змін до Конституції стосовно децентралізації не приведе до федералізації

2 хв читати
Порошенко: Проект змін до Конституції стосовно децентралізації не приведе до федералізації

Президент України Петро Порошенко знову заявляє, що проект змін до Конституції стосовно децентралізації не приведе ні до федералізації, ні до надання особливих статусів регіонам.

"Ніякої федералізації, ніяких статусів. І саме за це ми з вами голосуватимемо в понеділок у парламенті, і саме так ми розкриємо цю брехню і захистимо унітарний статус України", - сказав президент, виступаючи на з'їзді партій "Блок Петра Порошенка "Солідарність" і "УДАР" у п'ятницю в Києві.

За словами П.Порошенка, запропонована конституційна реформа скасовує ст. 92 Конституції України, яка передбачає статус Києва як столиці України, а також окремих міст країни. "І цим намагалися скористатися. Вчора Запорізька рада ухвалила рішення про те, що їм теж потрібен статус, і вони діятимуть на підставі 92-ої статті Конституції", - сказав він.

Як повідомляли ЗМІ, Запорізька облрада на сесії 27 серпня підтримала проект закону України "Про спеціальний правовий режим застосування норм законодавства України в соціально-економічній, бюджетній та інших галузях на територіях з ускладненою екологічною ситуацією" (підтримали 66 з 69 присутніх депутатів).

Основна ідея законопроекту - розширення адміністративних і бюджетних повноважень місцевих рад і комплексна соціальна підтримка жителів Запорізької області. Йдеться про можливість поліпшення соціально-економічної ситуації шляхом перерозподілу податкових зборів для збереження засобів в місцевих бюджетах. Надалі збережені кошти мають спрямовуватися на реалізацію медичних, екологічних і освітніх проектів, соціальну підтримку населення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА