15:28 28.08.2015

Яценюк знову закликає РФ або прийняти пропозицію з реструктуризації боргу, або "кращих умов не буде"

2 хв читати
Яценюк знову закликає РФ або прийняти пропозицію з реструктуризації боргу, або "кращих умов не буде"

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк укотре пропонує Росії погодитися на українські умови за борговими зобов'язаннями.

"Укотре закликаю Росію: або прийняти наші пропозиції, або кращих пропозицій для Росії не буде", - сказав він на засіданні Кабміну в п'ятницю, нагадав також, що Росія не була членом комітету кредиторів.

"Росія вчора виступила, що вони хочуть отримати всю суму коштів. То я їм хочу передати публічну пораду: ті, хто брали гроші, отримали політичний притулок у РФ, нехай покличуть тих бандитів, яких вони прихистили і нехай у них забирають гроші або повернуть нам їх (цих людей - ІФ) сюди, і ми з великим задоволенням проведемо процесуальні дії щодо кожного з них, хто отримував кошти і розграбував кошти Української держави", - наголосив прем'єр.

Як повідомлялося, 27 серпня стало відомо про досягнення домовленості між владою України і зарубіжними приватними кредиторами, зокрема про те, що кредитори спишуть 20% українських боргових зобов'язань. Також Кабмін списав майже $4 млрд боргу, і в наступні 4 роки Україна не погашатиме тіло кредиту.

А.Яценюк 27 серпня заявив, що позиція Кабінету Міністрів полягає в тому, що Російська Федерація, яка не приєдналася до Комітету кредиторів України, не отримає кращих умов за борговими зобов'язаннями України, ніж інші кредитори.

"Російська Федерація не приєдналася до Комітету кредиторів. Тому уряд України офіційно заявляє, що Росія не отримає ні за яких обставин кращих умов, ніж отримують інші кредитори", - заявив прем'єр.

Він наголосив, що рішення, приймати умови українського уряду, чи ні, прийматиме керівництво Російської Федерації : "Або приймайте наші умови, або кращих умов ви ніколи не отримаєте".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА