14:54 01.09.2015

Ляшко: Радикальна партія виходить із парламентської коаліції та переходить в опозицію до нинішньої влади

2 хв читати
Ляшко: Радикальна партія виходить із парламентської коаліції та переходить в опозицію до нинішньої влади

Фракція Радикальної партії виходить із парламентської коаліції та переходить в опозицію до нинішньої влади, заявив лідер політсили і керівник однойменної фракції Олег Ляшко.

"Від імені фракції Радикальної партії я повідомляю про наше рішення про вихід із коаліції", - заявив О.Ляшко журналістам у кулуарах парламенту у вівторок після засідання.

Парламентар також заявив, що його політсила переходить в опозицію до нинішньої влади, яка, на його переконання, під час голосування за законопроект про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації в першому читанні об'єдналася з "Опозиційним блоком", а також "представниками олігархічних груп".

"Ми переходимо в опозицію до нинішнього курсу уряду, президента та нинішньої парламентської коаліції", - заявив О.Ляшко.

Коментуючи таке рішення, він заявив, що в результаті діяльності нинішньої парламентської коаліції в країні фактично відбувся "реванш влади Януковича". "Фактично ми маємо нову коаліцію в парламенті", - переконаний політик

Лідер Радикальної партії нагадав, що минуло півтора року, але в Україні ніхто не відповів за загибель протестувальників на майдані Незалежності в лютому 2013 року.

"Ті, хто вбивав наших побратимів на Майдані, сидять сьогодні у Верховній Раді, вони прикриваються депутатським мандатом і замість того, щоб відповідати (перед законом - ІФ), створили фактично нову "ширку" (широка коаліція - ІФ)", - сказав О.Ляшко.

Він наголосив, що його партія буде "українською опозицією" на відміну від "Опозиційного блоку", який 31 серпня голосував за внесення змін до Конституції.

О.Ляшко також заявив, що Радикальна партія вимагає від влади винести на всенародне обговорення питання статусу Донбасу. "Провести це всенародне обговорення разом із місцевими виборами в жовтні цього року", - додав він.

Політик також висунув вимогу до влади знайти організаторів заворушень біля Верховної Ради 31 серпня, внаслідок яких загинули бійці Національної гвардії.

До парламентської фракції Радикальної партії входить 21 народний депутат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА