18:27 01.09.2015

Порошенко закликав терміново в рамках підгрупи розпочати обговорення модальності проведення місцевих виборів в окремих районах Донбасу

3 хв читати
Порошенко закликав терміново в рамках підгрупи розпочати обговорення модальності проведення місцевих виборів в окремих районах Донбасу

Президент України Петро Порошенко заявляє про необхідність ефективнішого механізму роботи тристоронньої контактної групи, а також закликає до початку роботи в рамках підгрупи з політичних питань із обговорення модальності проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей згідно з українським законодавством і стандартами ОБСЄ.

"Ми маємо зробити все можливе, щоб механізм тристоронньої контактної групи був більш ефективним і дієвим", - сказав П. Порошенко на зустрічі зі спепредставником ОБСЄ з питань України Мартіном Сайдиком, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент також відзначив необхідність відмови сепаратистів від проведення незаконних виборів на Донбасі і закликав негайно розпочати в рамках підгрупи з політичних питань обговорення модальності проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей у відповідності з українським законодавством і з дотриманням стандартів ОБСЄ.

"Ми маємо провести вибори виключно так, як про це йдеться в Мінських домовленостях, – згідно з українським законодавством, ґрунтуючись на принципах БДІПЛ (Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини - НФ) за участю іноземних спостерігачів, які гарантуватимуть дотримання стандартів ОБСЄ. Вибори мають бути вільними і чесними", – наголосив П. Порошенко.

Президент також закликав до виконання Мінських домовленостей зі звільнення полонених за принципом "всіх на всіх", а також незаконно утримуваних на території Російської Федерації громадян України: Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших.

П. Порошенко також наголосив, що українська сторона повністю виконує свої політичні зобов'язання згідно з Мінським домовленостями від 12 лютого 2015 року, що стосуються, зокрема, проведення конституційної реформи в Україні у сфері децентралізації.

У свою чергу, М. Сайдик привітав ухвалення 31 серпня Верховною Радою в першому читанні змін до Конституції щодо децентралізації. "Він також висловив жаль з приводу ескалації насильства навколо парламенту, що призвело до людських жертв, і підтримав рішучі заходи президента України з проведення ефективного розслідування та притягнення до відповідальності винних", - йдеться в повідомленні.

Крім того, сторони привітали реалізацію домовленості щодо встановлення режиму припинення вогню, досягнутого за ініціативою президента України, і висловили сподівання, що він матиме стійкий та стабільний характер.

Під час обговорення діяльності підгрупи з соціально-економічних питань президент України запевнив у готовності української сторони реалізовувати попередньо погоджені проекти з відновлення зруйнованої інфраструктури Донбасу, однак необхідною передумовою для цього має бути неухильне дотримання бойовиками режиму припинення вогню.

Раніше повідомлялося, що у вівторок відбулася відеоконференція тристоронньої контакторної групи із врегулювання ситуації на Донбасі за участю представників ДНР/ЛНР. Як планувалося, в цій відеоконференції візьме участь представник ОБСЄ в тристоронній групі Мартін Сайдик, який в цей час перебуватиме в Києві.

Вибори на підконтрольних ДНР/ДНР територіях Донбасу відбулися 2 листопада в 2014 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА