09:59 05.09.2015

Порошенко підписав ухвалений ВР акон про проведення виборів в об'єднаних громадах 25 жовтня

2 хв читати
Порошенко підписав ухвалений ВР акон про проведення виборів в об'єднаних громадах 25 жовтня

Президент України Петро Порошенко підписав ухвалений Верховною Радою в цю п'ятницю закон про проведення перших виборів в об'єднаних територіальних громадах 25 жовтня поточного року, повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент підписав закон №676-VIII "Про внесення змін до деяких законів України щодо організації проведення перших виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", - зазначено в повідомленні.

Згідно з пояснювальною запискою, цей документ приймається з метою узгодження системи представницьких органів місцевого самоврядування з українським законодавством, вдосконалення процедури об'єднання територіальних громад з урахуванням принципів реформування системи місцевих виборів і узгодження процедур проведення перших виборів громад з черговими місцевими виборами 2015 року.

Так, закон вносить зміни до ст. 14, 24 закону України "Про місцеві вибори", ст. 7, 8, 10 закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад".

У разі ухвалення сільськими, селищними, міськими порадами рішення про добровільне об'єднання територіальних громад або у разі відповідного рішення, прийнятого на місцевому референдумі, місцеві голови територіальної громади звертаються до Ради міністрів Криму, обласної державної адміністрації з пропозицією звернутися в Центральну виборчу комісію для ухвалення нею рішення про призначення перших виборів депутатів сільської, селищної, міської ради і що відповідає голови.

Рада міністрів Криму, обласна державна адміністрація впродовж 10 днів з моменту отримання рішення про добровільне об'єднання територіальних громад звертається до ЦВК для ухвалення нею рішення про призначення перших виборів.

Згідно з ухваленими змінами, об'єднана територіальна громада вважається створеною з моменту набуття чинності рішення усіх рад, які ухвалили рішення про добровільне об'єднання або з моменту набуття чинності рішення про підтримку такого об'єднання на місцевому референдумі.

Ухвалений закон передбачає, що ЦВК може ухвалити рішення про призначення перших виборів сільських, селищних, міських голів громад і депутатів відповідних місцевих рад на 25 жовтня.

Водночас виключена запропонована в законопроекті норма про те, що Кабінет Міністрів ухвалює рішення про створення об'єднаних територіальних громад і звертається до ЦВК щодо призначення в них перших виборів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

Генсек ООН закликав до стриманості та деескалації на Близькому Сході після удару по Ізраїлю

Президент Ізраїлю назвав повітряну атаку Ірану "оголошенням війни"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА