13:31 24.09.2015

Дві третини українців готові піти на місцеві вибори в жовтні - опитування

2 хв читати
Дві третини українців готові піти на місцеві вибори в жовтні - опитування

68% громадян України виявили бажання взяти участь у місцевих виборах у жовтні поточного року, про що свідчать дані липневого опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва" та соціологічною службою Центру Разумкова.

Згідно з результатами соцдослідження, найбільш високий показник – серед жителів Західного регіону (76%), Східного (75,5%) і Центрального (70%). Дещо меншу явку можна очікувати від жителів Південного регіону (61%), а мінімальний показник – серед мешканців Донбасу (50%, а 40% від участі у виборах відмовилися).

Значна частина тих, хто висловив готовність взяти участь у виборах, або не визначилися, за представника якоїсь партії віддадуть свій голос (23%), або принципово обиратимуть певного кандидата, незалежно від його партійності (16%). Серед інших 14,4% відповіли, що схильні проголосувати за кандидата від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність", 9% - від партії "Самопоміч", 7,5% - від партії "Опозиційний блок", 7,3% - від Радикальної партії Олега Ляшка, 6,9% - від партії "Батьківщина", 4% - від партії "Правий сектор".

Найменше звертатимуть увагу на партійність кандидата при голосуванні на Донбасі (27%) і в Східному регіоні (17%). Тих, хто не визначився з підтримкою кандидата від певної партії, найбільше в Центральному (30%), Східному (24%) і Південному (23%) регіонах.

У Західному регіоні найбільше готові віддати перевагу кандидатам від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" (17,2%), партії "Самопоміч" (14,5%), Радикальної партії Олега Ляшка (9,0%), партії "Батьківщина" (8,1%), "Правого сектора" (6,2%), "Народного фронту" (4,6%), ВО "Свобода" (4,3%). У Центральному регіоні - кандидатам від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" (12,8%), партії "Самопоміч" (9,3%), Радикальної партії Олега Ляшка (9,0%), партії "Батьківщина" (7,2%), "Правого сектора" (4,5%), "Народного фронту" (4,6%), "Опозиційного блоку" (4,1%).

У Південному регіоні на підтримку виборців можуть розраховувати кандидати від "Опозиційного блоку" (15,1%), "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" (12,6%), "Батьківщина" (9,9%), партії "Самопоміч" (7,3%), Радикальної партії Олега Ляшка (5,6%), іншої політсили (6,1%). У Східному регіоні - кандидати від "Опозиційного блоку" (16,1%), "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" (15,5%), Радикальної партії Олега Ляшка (4,7%). На Донбасі - кандидатів від Блоку Петра Порошенка "Солідарність" (13,3%), "Опозиційного блоку" (9,9%), партії "Батьківщина" (8,8%), партії "Самопоміч" (7,2%) , Радикальної партії Олега Ляшка (5,1%).

Дослідження проводили Фонд "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" та соціологічна служба Центру Разумкова з 22 до 27 липня 2015 року. Опитано 2011 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки - 2,3%. Опитування проводилося в рамках проекту Громадського соціологічного консорціуму за фінансової підтримки програми Євросоюзу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА